Το ΝΑΤΟ αρχίζει να αναπτύσσει στρατεύματα στην Ουκρανία και η Ρωσία κάνει αγώνα δρόμου για να κερδίσει

Αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία μετά την επανεκλογή του Μπάιντεν; - ρωτά ο Stephen Bryen, πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Το ΝΑΤΟ αρχίζει να αναπτύσσει στρατεύματα μάχης στην Ουκρανία. Είναι ένστολοι και ως επί το πλείστον συγκεντρώνονται στο δυτικό τμήμα της χώρας, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκονται κοντά στις πραγματικές μάχες στα ανατολικά. Στρατιώτες από την Πολωνία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φινλανδία και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ φθάνουν σε μεγαλύτερους αριθμούς. Τα στρατεύματα αυτά δεν είναι μισθοφόροι. Φορούν τη σημαία της χώρας τους στις μπλούζες τους.

interaffairs.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Μιλώντας για μισθοφόρους, η Ρωσία λέει ότι υπάρχουν πάνω από 3.100 στην Ουκρανία.

Λίγο πολύ πρόκειται για το ίδιο μοτίβο που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ όταν έστειλαν «συμβούλους» στο Βιετνάμ. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για αμερικανικές ειδικές δυνάμεις που συμμετείχαν σε μάχες.

Το ΝΑΤΟ βγάζει προς τα έξω πως αυτοί δεν είναι στρατιώτες μάχης, αλλά βρίσκονται στην Ουκρανία για να χειρίζονται εξελιγμένο δυτικό υλικό. Αλλά αν πυροβολούν τους Ρώσους ο μόνος σωστός τρόπος να ερμηνεύσουμε την παρουσία τους είναι ότι παίζουν ενεργό ρόλο στον πόλεμο των πυροβολισμών.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, τουλάχιστον για δημόσια κατανάλωση, λέει πως αντιτίθεται στην αποστολή στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Μπάιντεν μπορεί να περιμένει την επανεκλογή του πριν δώσει εντολή να πολεμήσουν Αμερικανοί στρατιώτες στην Ουκρανία. Αφού επανεκλεγεί ο Μπάιντεν, θα έχει ελεύθερα χέρια. Η πρόσφατη ψήφιση του αεροπορικού νομοσχεδίου ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία σηματοδοτεί πως το Κογκρέσο θα συμφωνήσει με ό,τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν για να «πολεμήσει τους Ρώσους».

Το κατεστημένο της εθνικής ασφάλειας φοβάται μια ρωσική νίκη στην Ουκρανία. Θα αποτελούσε ένα σημαντικό πλήγμα στην στρατηγική ασφαλείας της Αμερικής και θα ήταν ένα πλήγμα, ακόμη και μοιραίο, για το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρωσικός στρατός είναι τώρα κατά δεκαπέντε τοις εκατό μεγαλύτερος από ό,τι ήταν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι επίσης πολύ πιο έμπειρος, και οι Ρώσοι έχουν βρει τρόπους να αντιμετωπίσουν τα αμερικανικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, όπως παρεμβολές και αλλοιώσεις.

Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ βρίσκεται πολύ πίσω από τη Ρωσία. τόσο σε όπλα, ανθρώπινο δυναμικό και βιομηχανική ισχύ. Επιπλέον, τα αποθέματα όπλων είναι πολύ χαμηλά και ο εξοπλισμός που υποτίθεται πως προορίζεται για την εθνική άμυνα έχει σταλεί στην Ουκρανία, αφήνοντας την άμυνα να υστερεί.

Η σύμφωνη γνώμη στο κατεστημένο της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ είναι ότι η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο με τους Ρώσους και δυνητικά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάρρευση του στρατού της. Ήδη υπάρχουν αναφορές πως ορισμένες από τις κορυφαίες ταξιαρχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της 25ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας εφόδου, της 67ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας που εγκατέλειψε τις θέσεις της στο Τσάσιβ Γιαρ, της 115ης ταξιαρχίας που αρνήθηκε να ακολουθήσει διαταγές και της 47ης μηχανοκίνητης που απαίτησε εναλλαγή μετά από περισσότερο από ένα χρόνο στο μέτωπο, όλοι τους αρνήθηκαν τις διαταγές των διοικητών τους. Αυτές είναι κορυφαίες ταξιαρχίες του στρατού και όχι μονάδες εδαφικής άμυνας.

Οι Ρώσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει και στοχεύουν τις ξένες δυνάμεις, ενώ παράλληλα αλέθουν τις ουκρανικές μονάδες μάχης, προκαλώντας βαριές απώλειες. Οι Ρώσοι λένε ότι η Ουκρανία έχει ήδη χάσει σχεδόν 500.000 στρατιώτες στον πόλεμο, και ο αριθμός των καταστραφέντων στη μάχη αυξάνεται καθημερινά. Η Ουκρανία ψάχνει απεγνωσμένα να βρει νέους στρατιώτες και λαμβάνει κάποια βοήθεια από χώρες όπου κρύβονται Ουκρανοί πρόσφυγες σε ηλικία στράτευσης. Η Λιθουανία σχεδιάζει να στείλει Ουκρανούς στρατεύσιμους άνδρες στην πατρίδα τους. Το ίδιο και η Πολωνία.

Αποκαλυπτική είναι και μια έκθεση για την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων F-16. Σύμφωνα με ορισμένους από τους δυτικούς αξιωματικούς που εργάζονται με τους Ουκρανούς, η πρόοδος ακόμη και μετά από ένα χρόνο που διδάσκονται οι πιλότοι να χειρίζονται τα F-16 δεν ήταν καθόλου επιτυχής. Τα γλωσσικά εμπόδια και η μη εξοικείωση με τα δυτικά συστήματα και τις τακτικές μάχης, έχει αποδειχθεί πως επιβραδύνουν τη διαδικασία εκμάθησης. Οι φήμες λένε ότι όταν τα F-16 αρχίσουν τελικά να φτάνουν στην Ουκρανία αυτό το καλοκαίρι, τα αεροπλάνα είναι πιθανό να τα χειρίζονται «συνταξιούχοι» πιλότοι από ευρωπαϊκές αεροπορικές δυνάμεις.

Το σχέδιο του ΝΑΤΟ φαίνεται να είναι να προσπαθήσει να αποτρέψει την καταστροφή καλύπτοντας τα κενά στις δυνάμεις της Ουκρανίας με την εισαγωγή «συμβούλων», περιμένοντας τις ΗΠΑ να δεσμεύσουν τον στρατό τους στη μάχη μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου. Οι Ρώσοι το γνωρίζουν αυτό και βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου για να προσπαθήσουν να καταρρεύσει ο στρατός της Ουκρανίας πριν ο Μπάιντεν επιστρέψει στα καθήκοντά του, αν όντως επιστρέψει.

Αν οι Ρώσοι επιτύχουν, θα αποφευχθεί ένας μεγαλύτερος πόλεμος στην Ευρώπη.

Αν όχι, με την εισαγωγή των αμερικανικών δυνάμεων, η Ευρώπη θα βυθιστεί στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζει ο Στίβεν Μπράιν.



Η ψήφος της Βουλής των Αντιπροσώπων για την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία έρχεται σε μια απελπιστική στιγμή, σημειώνει η «Wall Street Journal». Δεδομένης της δεινής θέσης της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης και των προόδων που έχουν κάνει οι δυνάμεις της Μόσχας τους τελευταίους μήνες -κατά τη διάρκεια των οποίων ενίσχυσαν το περίπου 20% του ουκρανικού εδάφους που κατέχουν- η νέα βοήθεια είναι απίθανο να αντιστρέψει δραματικά την τύχη του Κιέβου.

Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς δήλωσε ότι χωρίς τη νέα αμερικανική βοήθεια, «υπάρχει ένας πολύ πραγματικός κίνδυνος οι Ουκρανοί να χάσουν στο πεδίο της μάχης μέχρι το τέλος του 2024», ή τουλάχιστον να θέσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε θέση να υπαγορεύσει τους όρους μιας πολιτικής διευθέτησης.

Οι νέες αμερικανικές παραδόσεις όπλων «θα πρέπει να έχουν αισθητό αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης», δήλωσε σε συνέντευξή της η βοηθός υπουργός Άμυνας Celeste Wallander. «Μπορούμε να δράσουμε γρήγορα», δήλωσε.

Μετά τη συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν να προμηθεύσουν νέα συστήματα αεράμυνας και πως η Τσεχική Δημοκρατία έχει παραδώσει περίπου 500.000 βλήματα πυροβολικού στο πλαίσιο ενός προγράμματος που έχει οργανώσει για την αγορά έως και ενός εκατομμυρίου βλημάτων για το Κίεβο. Οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας που προμηθεύουν όπλα, γνωστοί ως ομάδα Ραμστάιν, σχεδιάζουν αργότερα αυτό το μήνα να πραγματοποιήσουν μια εικονική συνάντηση με στόχο την επέκταση των δεσμεύσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail