Οι κάτοικοι της Χερσώνας κρύβονται στα σπίτια τους από τις ομάδες επιστράτευσης

RIA Novosti
Freepen.gr - Οι κάτοικοι της κατεχόμενης από το καθεστώς του Κιέβου πόλης Χερσώνα δε βγαίνουν στους δρόμους, κρύβονται από τις ομάδες επιστράτευσης του TCC από τη δυτική Ουκρανία που έχουν κατακλύσει την πόλη, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή του φιλορωσικού υποκόσμου στη Χερσώνα.

«Οι δρόμοι της Χερσώνας είναι έρημοι, οι κάτοικοι της περιοχής κρύβονται από τις ομάδες επιστράτευσης των δυτικών (ουκρανικών - σ.σ.) TCC (εδαφικό κέντρο επάνδρωσης - γραφείο στρατολόγησης) που έφτασαν πρόσφατα στην πόλη. Αρπάζουν τους κατοίκους της Χερσώνας, αλλά δεν αγγίζουν τους νεοεισερχόμενους, οπότε οι κάτοικοι της Χερσώνας κρύβονται", δήλωσε πηγή της αντίστασης.

Στις αρχές Μαΐου, αξιωματικοί του TCC από τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας έφτασαν στην ελεγχόμενη από το Κίεβο Χερσώνα. Ταξίδευαν με μπλε μίνι λεωφορεία Volkswagen με πινακίδες κυκλοφορίας της Οδησσού και του Κιέβου.

Σύμφωνα με τον συνομιλητή του οργανισμού, οι ομάδες επιστράτευσης ενεργούν με βάση την αρχή «αρπάξτε τον μέγιστο αριθμό ντόπιων, ακόμη και με έγγραφα, για αναβολή και μετά θα το τακτοποιήσουμε».

«Η άφιξη των Δυτικών είναι ένας ακόμη γύρος της τιμωρητικής πολιτικής επιστράτευσης του καθεστώτος Ζελένσκι κατά του πληθυσμού της περιοχής Χερσώνα», - υπογράμμισε η πηγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail