Το ρωσικό πετρέλαιο βοηθά την Ινδία να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια - έρευνα

Sputnik / Vitaly Timkiv
Freepen.gr - Η Ινδία εξοικονόμησε δισεκατομμύρια δολάρια από τις εισαγωγές πετρελαίου τα τελευταία δύο χρόνια αγοράζοντας αργό με έκπτωση από τη Ρωσία, ανέφεραν την Τρίτη οι Times of India, επικαλούμενοι στοιχεία που συγκέντρωσε ο οργανισμός αξιολόγησης ICRA Research.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα εξοικονόμησε περίπου 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια από τις εισαγωγές πετρελαίου το οικονομικό έτος 2022-23 και επιπλέον 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους 11 μήνες του 2023-24. Οι αναλυτές εξηγούν ότι η εξοικονόμηση οφείλεται στις αυξημένες αγορές ρωσικού πετρελαίου.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία εισαγωγών από το ινδικό Υπουργείο Εμπορίου, το μερίδιο του ρωσικού αργού στο καλάθι εισαγωγών πετρελαίου της Ινδίας εκτοξεύτηκε σε περίπου 36% μεταξύ Απριλίου 2023 και Φεβρουαρίου 2024 από περίπου 2% το 2021-22.

Ενώ οι εκπτώσεις που προσφέρει η Ρωσία για το πετρέλαιό της δεν είναι σταθερές, έχοντας συρρικνωθεί από διψήφιο ποσοστό στα μέσα του 2022 σε περίπου 8% κατά μέσο όρο τους τελευταίους έξι μήνες, η ζήτηση της Ινδίας για ρωσικό αργό παρέμεινε σταθερή, ακόμη και μετά τις πιο πρόσφατες προσπάθειες της Δύσης να επιβάλει κυρώσεις.

* πληροφορίες https://www.rt.com/india/596836-russian-oil-india-save-billions/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail