Η Ουγγαρία βλέπει την Κίνα ως πυλώνα του πολυπολικού κόσμου

Grigory Sysoyev/POOL/TASS
Freepen.gr - Η Ουγγαρία πιστεύει ότι η Κίνα αποτελεί πυλώνα του πολυπολικού κόσμου που διαμορφώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στη Βουδαπέστη.

Ο Όρμπαν επεσήμανε πως ο κόσμος έχει πρόσφατα υποστεί σοβαρές μεταμορφώσεις, καθώς η παγκόσμια τάξη πραγμάτων έχει αλλάξει και έχει γίνει πολυπολική.

"Τώρα που έχουμε έναν πολυπολικό κόσμο και ο πυλώνας αυτού του πολυπολικού κόσμου είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Παίζει κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια πολιτική και οικονομία", δήλωσε ο Όρμπαν.

Μιλώντας για τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ο Όρμπαν υπενθύμισε ότι η Ουγγαρία πάντα τηρούσε την αρχή "μία Κίνα".

"Στις ουγγρο-κινεζικές σχέσεις υπήρξε μια σταθερή αδιάσπαστη φιλία επί δεκαετίες", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Όρμπαν είναι πεπεισμένος πως ούτε η Ουγγαρία ούτε η Κίνα θα γίνουν ποτέ αντίπαλοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail