Η Νορβηγία κλείνει τα σύνορα στους Ρώσους φοβούμενη πράξεις δολιοφθοράς

pixabay / Photorama
Freepen.gr - Η Νορβηγία θα σταματήσει την είσοδο Ρώσων πολιτών που ταξιδεύουν για τουρισμό και άλλους «μη απαραίτητους» σκοπούς από τις 29 Μαΐου, ανεξάρτητα από τη χώρα έκδοσης της βίζας Σένγκεν, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Όσλο.

Στις εξαιρέσεις μπορεί να περιλαμβάνονται Ρώσοι πολίτες που ταξιδεύουν για να επισκεφθούν στενούς συγγενείς ή για εργασία και σπουδές στη Νορβηγία ή στη ζώνη Σένγκεν.

Η αλλαγή συνεπάγεται ότι η αστυνομία μπορεί να αρνηθεί την είσοδο σε Ρώσους πολίτες που καλύπτονται από τη διαταγή. «Θα απελαύνονται εάν επιχειρήσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Αυτό ισχύει τόσο για το συνοριακό σημείο ελέγχου Storskog όσο και για τα εξωτερικά σύνορα της Νορβηγίας γενικότερα", ανακοίνωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Emilie Enger Mehl.

Η αυξανόμενη απειλή από τη Ρωσία είναι ο λόγος που η Νορβηγία κλείνει τα σύνορά της. Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις τους πως η Ρωσία πιθανότατα σχεδιάζει μια σειρά από ενέργειες σαμποτάζ στην Ευρώπη, καθώς εγκαθίσταται σε μια μόνιμη σύγκρουση με τη Δύση, αναφέρουν οι Financial Times.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail