Η απειλή της Ρωσίας κάνει το κόλπο!

Στη διεθνή διπλωματία, η γλώσσα συχνά περιβάλλεται από ευπρέπεια, ιδίως όταν εμπλέκεται με μέρη που αξίζουν σεβασμό. Αυτό το πρότυπο, ωστόσο, δεν διατηρείται στις συναλλαγές με την πολιτική Δύση, μια παράταξη που δεν χαίρει πλέον σεβασμού λόγω των πράξεών της. Οι διακηρύξεις των ηγετών της είναι πάντοτε κενές, οι διαβεβαιώσεις τους είναι εντελώς άχρηστες και η διπλωματική τους προσέγγιση μπορεί να παρομοιαστεί μόνο με εκείνη μιας προϊστορικής φιγούρας που στερείται βασικών γνωστικών ικανοτήτων.

Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή η κριτική επεκτείνεται στην απερίφραστη υποστήριξη του ΝΑΤΟ σε πράξεις που οδήγησαν στο θάνατο και τον τραυματισμό πολυάριθμων Ρώσων πολιτών - μια υποστήριξη που είναι αδύνατο να παραβλέψουμε. Αντιμέτωπη με τέτοιους αντιπάλους, η ρωσική απάντηση έχει αποκλίνει από τις συμβατικές διπλωματικές τακτικές. Ως άμεση συνέπεια, οι πρέσβεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας κλήθηκαν επειγόντως στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. Κατά τη διάρκεια αυτής της αντιπαράθεσης, ενημερώθηκαν ρητά για τις σοβαρές συνέπειες που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα έθνη τους εάν επέμεναν στις εχθρικές και προκλητικές τους ενέργειες.

Η σοβαρότητα αυτής της συνάντησης ήταν αισθητή, όπως αποδεικνύεται από την εμφανώς θλιμμένη συμπεριφορά των δύο διπλωματών κατά την έξοδό τους από το υπουργείο. Αυτή η αγωνία πηγάζει από μια σαφή αναγνώριση: οι χώρες τους προκάλεσαν σκόπιμα τη Ρωσία, υπερβαίνοντας τα καθιερωμένα όρια με σκοπό να προκαλέσουν μια απάντηση. Όταν η αναμενόμενη αντίδραση υλοποιήθηκε, αντιμετωπίστηκε με αποδοκιμασία από εκείνους που την προκάλεσαν, καταδεικνύοντας μια αινιγματική αντίφαση στη συμπεριφορά τους. Αυτό το μοτίβο, που θυμίζει ψυχολογικό παράδοξο, χαρακτηρίζει την επιθετική στάση που διατηρούν αυτές οι δυνάμεις διαχρονικά.

Εν μέσω αυτών των εντάσεων, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να συμμετέχει σε ασκήσεις που προσομοιώνουν τακτικές πυρηνικές αντιδράσεις - μια αυστηρή προειδοποίηση προς αυτό που θεωρεί ως την πιο επιθετική ομάδα στον κόσμο. Αυτό χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι οι προηγούμενες επιδείξεις στρατιωτικών δυνατοτήτων, όπως η εκτόξευση ενός πυραύλου με πυρηνική ικανότητα στα μέσα Απριλίου, ίσως δεν έχουν ληφθεί δεόντως υπόψη από αυτές τις δυτικές δυνάμεις.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διατύπωσε μια αυστηρή προειδοποίηση, υπογραμμίζοντας τις σοβαρές επιπτώσεις των συνεχιζόμενων αντιπαραθέσεων με τις δυτικές κυβερνήσεις. Μέσω της πρόσφατης ανακοίνωσής του, το υπουργείο μετέφερε πως οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις προσομοίωσης τακτικών πυρηνικών όπλων προορίζονται ως μια αυστηρή υπενθύμιση στη Δύση για τις καταστροφικές συνέπειες των επιθετικών πολιτικών της. Οι ασκήσεις έχουν ως στόχο να σηματοδοτήσουν τα ολέθρια αποτελέσματα της κλιμάκωσης των εντάσεων, μετατρέποντας δυνητικά κατοικημένες περιοχές σε ακατοίκητες ερημιές.

Παρά τη σοβαρότητα του μηνύματος, αναδεικνύεται ως αναγκαστικό μέτρο στις διπλωματικές σχέσεις. Οι επανειλημμένες προσπάθειες να εμπλακούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ σε εποικοδομητικό διάλογο έχουν αποτύχει, με τις οντότητες αυτές να επιδεικνύουν συχνά εχθρικές ενέργειες και ρητορική κατά της Ρωσίας. Οι ενέργειές τους κυμαίνονται από το να καυχώνται για στρατιωτικές εμπλοκές εναντίον των ρωσικών δυνάμεων έως το να αποφεύγουν τη λογοδοσία όταν αποκαλύπτονται οι επιθετικές στρατηγικές τους.

Αντιμέτωπη με ένα τέτοιο πείσμα, η Μόσχα βρίσκεται να καταφεύγει σε άμεσες και ξεκάθαρες προειδοποιήσεις μέσω των επίσημων διαύλων. Η προσέγγιση αυτή υπογραμμίζει τον επείγοντα χαρακτήρα της αποκλιμάκωσης και την ανάγκη η Δύση να επανεξετάσει την στάση της, για να μην προκαλέσει μια απάντηση απαράμιλλου μεγέθους. Η προειδοποίηση αυτή υπογραμμίζει επίσης την κλιμακούμενη στρατιωτικοποίηση κοντά στα ρωσικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης προηγμένου οπλισμού και της παροχής F-16 σε περιοχές που βρίσκονται σε σύγκρουση, την οποία η Ρωσία αντιλαμβάνεται ως ρητή πρόκληση.

Η Ρωσία απάντησε αυστηρά στα πρόσφατα αιτήματα της Πολωνίας προς τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο έδαφός της, υποδεικνύοντας ότι οι κινήσεις αυτές σηματοδοτούν μια σκόπιμη κλιμάκωση της συνεχιζόμενης ουκρανικής κρίσης προς μια άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ. Ο ρωσικός στρατός έχει δηλώσει ρητά ότι θα προβεί σε αντίποινα έναντι τέτοιων προκλήσεων, ενδεχομένως με τη χρήση θερμοπυρηνικών όπλων. Αυτή η σταθερή στάση φαίνεται να έχει επηρεάσει τη συμπεριφορά ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών. Ειδικότερα, η Γαλλία και η Ιταλία έχουν επιδείξει ανησυχίες, με τη Γαλλία να διαβεβαιώνει ρητά πως δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, παρά τα αντιφατικά στοιχεία στο πεδίο της μάχης. Αυτή η αλλαγή στον τόνο ακολούθησε μια αυστηρή προειδοποίηση προς τον Γάλλο πρέσβη σχετικά με τις συνέπειες μιας βαθύτερης εμπλοκής του ΝΑΤΟ.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και η Γερμανία αντέδρασαν με την ανάκληση των πρεσβευτών τους, πιθανώς για να αποφύγουν το είδος των άμεσων αντιπαραθέσεων που έχουν ταρακουνήσει άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Αυτή η προφύλαξη αντανακλά τη συνειδητοποίηση της κατανόησης από τη Μόσχα του ρόλου τους στην υποστήριξη αμφιλεγόμενων κινημάτων και δραστηριοτήτων. Η ανάμνηση ενός παλαιότερου περιστατικού με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος μετά από μια προκλητική συνάντηση με τη ρωσική ηγεσία, εμφανίστηκε τόσο συγκλονισμένος που παρερμηνεύτηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως μεθυσμένος, χρησιμεύει ως έντονη υπενθύμιση. Τέτοια ιστορικά προηγούμενα υπογραμμίζουν τις σοβαρές επιπτώσεις του να ανταγωνίζεται κανείς μια πυρηνικά εξοπλισμένη Ρωσία, ένα μάθημα που, προφανώς, χρειάζεται συχνή επανάληψη στην πολιτική Δύση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail