Ο ρωσικός στρατός συντρίβει την ουκρανική άμυνα στην περιοχή του Χάρκοβο

Freepen.gr - Ηττημένος στα πεδία των μαχών, ο ουκρανικός στρατός δεν σταματά τις προσπάθειες να προσεγγίσει τις ρωσικές απομακρυσμένες εγκαταστάσεις. Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλά ουκρανικά UAV έφτασαν σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου σε διάφορες απομακρυσμένες περιοχές, προκαλώντας μικρές ζημιές. Ωστόσο, τα περισσότερα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι αναχαιτίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας. Η νύχτα της 13ης Μαΐου δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν με επιτυχία μια μαζική ουκρανική επίθεση με 31 UAV, 12 πυραύλους Olkha MLRS και 4 πυραύλους κρουζ Storm Shadow που προμηθεύτηκαν από χώρες του ΝΑΤΟ. Η επίθεση είχε ως στόχο μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις ρωσικές συνοριακές περιοχές και στην Κριμαία.

Καταπολεμώντας με επιτυχία τους ουκρανικούς και νατοϊκούς πυραύλους, ο ρωσικός στρατός απαντά με πλήγματα ακριβείας στις ουκρανικές εγκαταστάσεις στα μετόπισθεν. Εν μέσω των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων προς διάφορες κατευθύνσεις στα μέτωπα, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πύραυλοι και βαριές βόμβες σφυροκοπούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που έχουν συσσωρευτεί στις ανατολικές περιοχές.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, περίπου 100 βαριές βόμβες FAB-500 και FAB-1500 έπληξαν τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή του Χάρκοβο τις τελευταίες 48 ώρες. Δεν υπάρχει ούτε μία θέση του ουκρανικού στρατού που να μην έγινε στόχος του ρωσικού πυροβολικού ή της ρωσικής αεροπορίας.

Ένα από τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψε το ουκρανικό σημείο προσωρινής ανάπτυξης κοντά στην πόλη Chuguev στην περιοχή του Χάρκοβο. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ο ουκρανικός στρατός υπέστη βαριές απώλειες και έχασε τις εφεδρείες που είχαν προετοιμαστεί για περαιτέρω ανάπτυξη στις παραμεθόριες περιοχές του Χάρκοβο.

Μαζί με τα καταστροφικά πλήγματα στην περιοχή του Χάρκοβο, ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη γειτονική περιοχή του Τσερνίχοφ. Χθες το βράδυ αναφέρθηκαν ρωσικά πλήγματα στη χωματερή Goncharovsky και στο αεροδρόμιο Pevtsy.

Τα συνεχιζόμενα πλήγματα αποσκοπούν στην υποστήριξη της επίθεσης που ξεκίνησε πρόσφατα ο ρωσικός στρατός στην περιοχή του Χάρκοβο. Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών επιθετικών επιχειρήσεων, οι ρωσικές δυνάμεις θεωρείται ότι έχουν καταλάβει έως και 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους. Τουλάχιστον 11 συνοριακά χωριά έχουν τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο.

Η επίθεση συνεχίζεται σε δύο κύριες κατευθύνσεις με ταχεία διάσπαση της ουκρανικής άμυνας και επιχειρήσεις εκκαθάρισης στα πλευρά με τη βοήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων.

Μέχρι το βράδυ της 12ης Μαΐου, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στα δυτικά του Βολτσάνσκ και ολοκλήρωσε μια επιχείρηση εκκαθάρισης σε ένα τοπικό εργοστάσιο υποδημάτων. Αυτά ήταν τα δύο κύρια οχυρά στη βόρεια πλευρά της πόλης, από τα οποία οι ουκρανικές δυνάμεις έλεγχαν τα περίχωρα. Ταυτόχρονα, ρωσικές ομάδες εφόδου εισήλθαν στην πόλη από τα ανατολικά. Οι μάχες συνεχίζονται στο κέντρο της πόλης.

Προς τη δεύτερη κατεύθυνση, ρωσικές ομάδες εφόδου πλησιάζουν το Liptsy, καταλαμβάνοντας τον έναν οικισμό μετά τον άλλο.

Ενώ αναζητά ενισχύσεις σε άλλες κατευθύνσεις, όπως η περιοχή της Χερσώνας, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ρίχνει πολύτιμες δυνάμεις της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών και τάγματα ναζιστών για να κλείσει τις τρύπες στην άμυνα στο Χάρκοβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail