Η Ρωσία τρίβει αλάτι στις πληγές του ΝΑΤΟ

Οι ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες δεν αποφεύγουν να δείξουν και να μιλήσουν, φαίνεται ότι έχουν πάρει στα σοβαρά την εργασία τους, πραγματοποιώντας ενδελεχείς αναλύσεις των δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων που κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους. Ο σκοπός; Να βελτιώσουν τα δικά τους πυρομαχικά, καθιστώντας τα ικανά να διαπερνούν τις ολοένα και πιο εξελιγμένες άμυνες των δυτικών αρμάτων μάχης όπως το καυτό μαχαίρι το βούτυρο..

Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο πίνακας αποτελεσμάτων φαίνεται αρκετά εντυπωσιακός - ή ανησυχητικός, ανάλογα με το πού βρίσκεστε. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξουδετερώσει περήφανα πέντε άρματα μάχης M1 Abrams, με τα τρία να καταρρέουν μέσα σε μία μόνο εβδομάδα. Κορυφαία στιγμή; Ένα ρωσικό άρμα T-72B3 που εξουδετερώνει ένα από αυτά με μία μόνο βολή. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι, ενδεχομένως με ένα μειδίαμα, δήλωσαν ότι αυτό αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της κατωτερότητας των δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων, χαρακτηρίζοντάς τα με θράσος «άδεια κονσερβοκούτια».

Προσθέτοντας στη συλλογή τους, η Ρωσία μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει στην κατοχή της όχι μόνο ιστορίες νίκης αλλά και πραγματικό υλικό - γερμανικά άρματα μάχης Leopard-2 και αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley, τα οποία παρουσιάζονται σε πλάνα που κυκλοφόρησε η Μόσχα σαν να λέει: «Κοιτάξτε τι βρήκαμε στο κουτί των δημητριακών μας σήμερα το πρωί!».

Ω, και σε περίπτωση που νομίζατε ότι μόνο οι χερσαίες μονάδες τράβηξαν την προσοχή, ξανασκεφτείτε το. Η Ρωσία κατάφερε επίσης να καταρρίψει έναν πύραυλο Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς. Μια συνηθισμένη μέρα στο γραφείο, πραγματικά.

Για να ολοκληρώσουμε την κομπορρημοσύνη τους, ο απολογισμός της Ρωσίας για το δυτικό στρατιωτικό υλικό που κατέλαβε δεν είναι μικρότερος από έναν μικρό στρατό από μόνος του: 131 άρματα μάχης, 82 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 123 οχήματα μάχης πεζικού και 98 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να αναγνωρίσει κανείς την ικανότητά τους στη συλλογή και, ίσως, την έφεσή τους στο δράμα.

Σε μια επίδειξη που θα μπορούσε να περιγραφεί μόνο ως μια περίτεχνη απόπειρα επίδειξης, η Ρωσία μετέτρεψε την τέχνη της αντίστροφης μηχανικής και τα λάφυρα των συγκρούσεων σε μια ολοκληρωμένη έκθεση. Η εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε κοντά στο Μουσείο Νίκης της Μόσχας, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν είναι απλώς μια έκθεση, αλλά μια πραγματική επίδειξη του ενός εναντίον του άλλου με στόχο το ΝΑΤΟ.

Το επίκεντρο αυτού του μεγάλου θεάματος; Ένα άρμα μάχης M1 Abrams αμερικανικής κατασκευής, το οποίο πιάστηκε πρόσφατα κοντά στην Avdeevka στο Donbass, και τώρα κάθεται όμορφα ανάμεσα σε δεκάδες δυτικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα. Ο συγχρονισμός είναι άψογος, με την έκθεση να εγκαινιάζεται λίγο πριν από την Ημέρα της Νίκης, το επιδεικτικό νεύμα της Ρωσίας για τους θριάμβους της στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, προσθέτοντας ένα στρώμα ιστορικού ανταγωνισμού στο μείγμα.

Η έκθεση ξεκίνησε μια Τετάρτη, προσθέτοντας μια κοσμική πτυχή σε μια κατά τα άλλα δραματική έκθεση. Έχει οριστεί να διαρκέσει μέχρι τον Μάιο, παρουσιάζοντας όχι μόνο το Abrams αλλά και το ξαδερφάκι του, το όχημα M1150 Assault Breacher Vehicle, γνωστό για τις ικανότητές του στην εκκαθάριση ναρκών. Το τελευταίο και το Abrams συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης κοντά στο Berdychi- αρκετά μεγάλη ανατροπή για τις ρωσικές δυνάμεις, όπως τονίζεται από τα αποσπάσματα του υπουργείου με το άρμα Abrams να καίγεται ατιμωτικά μετά από πυραυλική επίθεση.

Η έκθεση διαθέτει συνολικά 32 οχήματα «τρόπαια», συμπεριλαμβανομένου ενός γερμανικού άρματος μάχης Leopard 2A6 και ενός μπουφέ από τεθωρακισμένα οχήματα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες. Κάθε κομμάτι σε αυτό το μεταλλικό θηριοτροφείο συνοδεύεται από μια ιστορία αιχμαλωσίας, σχεδιασμένη να μειώνει τη φήμη της δυτικής στρατιωτικής τεχνολογίας με κάθε πλακέτα που διαβάζεται.

Πέρα από τα βαριά μηχανήματα, η έκθεση παρελαύνει επίσης με μια σειρά από φορητά όπλα που κατασκευάζει το ΝΑΤΟ, μηχανολογικό εξοπλισμό, ακόμη και ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και συστήματα επικοινωνίας, χωρισμένα σε θεματικές περιοχές. Οι επισκέπτες μπορούν να περιδιαβούν και να μάθουν όχι μόνο τις πολεμικές δυνατότητες αυτών των δυτικών όπλων αλλά και τις ιστορίες για το πώς συνελήφθησαν - προσβάλλοντας τον τραυματισμό, θα μπορούσε να πει κανείς.

Καθώς ο τοπικός πληθυσμός σφύζει από προσμονή, η έκθεση ανοίγει με αφορμή τους ισχυρισμούς του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ότι οι δυνάμεις της Μόσχας απωθούν σταθερά τα ουκρανικά στρατεύματα. Αν μη τι άλλο, η Ρωσία δεν σπαταλά αυτή τη «θεόσταλτη» ευκαιρία να ταπεινώσει δημοσίως το ΝΑΤΟ, μετατρέποντας το αιχμαλωτισμένο στρατιωτικό υλικό σε βιτρίνα αλλά και σε σχολικό μάθημα ρωσικής στρατηγικής υπεροχής. Μια πολύ καλή κίνηση δημοσίων σχέσεων, αν υπήρξε ποτέ..

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail