Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιδιώκει την επαναφορά της στρατιωτικής θητείας

pixabay / LucieLucy
Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ δεσμεύτηκε να επαναφέρει την υποχρεωτική εθνική θητεία, εάν το Συντηρητικό Κόμμα παραμείνει στην εξουσία μετά τις βουλευτικές εκλογές, που έχουν οριστεί για τον Ιούλιο, μετέδωσαν την Κυριακή τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να κοστίσει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια λίρες (3,19 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως, όλοι οι 18χρονοι θα πρέπει είτε να καταταγούν στον στρατό είτε να προσφέρουν εθελοντική εργασία ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, σε κοινοτικές οργανώσεις όπως η αστυνομία ή το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Ο Σουνάκ υποστήριξε ότι η υποχρεωτική θητεία θα βοηθούσε στην αναζωογόνηση του "εθνικού πνεύματος" και "θα παρείχε ευκαιρίες που θα άλλαζαν τη ζωή των νέων μας", σύμφωνα με τις υποσχέσεις του μανιφέστου που δημοσίευσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή.

"Πρόκειται για μια σπουδαία χώρα, αλλά γενιές νέων ανθρώπων δεν είχαν τις ευκαιρίες ή τις εμπειρίες που τους αξίζουν και υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν να διχάσουν την κοινωνία μας σε αυτόν τον όλο και πιο αβέβαιο κόσμο", εξήγησε ο Σούνακ, όπως αναφέρει το BBC.

Έχω ένα σαφές σχέδιο για την αντιμετώπισή του και την εξασφάλιση του μέλλοντός μας. Θα φέρω ένα νέο μοντέλο Εθνικής Υπηρεσίας για να δημιουργήσω μια κοινή αίσθηση σκοπού μεταξύ των νέων μας και μια ανανεωμένη αίσθηση υπερηφάνειας για τη χώρα μας", συνέχισε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως η κίνηση αυτή θα προσφέρει στους νέους "ευκαιρίες που θα αλλάξουν τη ζωή τους" για να μάθουν "πραγματικές δεξιότητες, να κάνουν νέα πράγματα και να συνεισφέρουν στην κοινότητά τους και στη χώρα μας".

"Ως πατέρας, ανυπομονώ να κάνουν οι δικές μου δύο κόρες την Εθνική τους θητεία: Νομίζω ότι θα την βρουν μια εμπειρία που θα τις ανταμείψει", υποστήριξε ο πολιτικός.

Σύμφωνα με το σχέδιο, εάν επανεκλεγεί, το Συντηρητικό Κόμμα θα συστήσει μια Βασιλική Επιτροπή για την οριστικοποίηση ενός "Προγράμματος Εθνικής Υπηρεσίας" και θα ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail