Το μερίδιο του ρουβλίου στο ευρωπαϊκό εμπόριο της Ρωσίας σημειώνει νέο ρεκόρ

pixabay / velikorodov94
Freepen.gr - Το μερίδιο των συναλλαγών σε ρούβλια στο εξωτερικό εμπόριο της Ρωσίας, ιδίως με την υπόλοιπη Ευρώπη, αυξάνεται σταθερά και έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η χρήση του ρωσικού νομίσματος σε διακανονισμούς για αγαθά και υπηρεσίες που εξήγαγε η Ρωσία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες έφτασε το 58,5% το Μάρτιο. Αυτό σηματοδοτεί σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με το μερίδιο του ρουβλίου να αυξάνεται κατά 10,8 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση και κατά 9,6 ποσοστιαίες μονάδες σε μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας, οι εξαγωγές προς την Ευρώπη κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αντιπροσώπευαν το 15,2% του συνολικού όγκου των ρωσικών εξαγωγών αγαθών, που αντιστοιχεί σε 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η γενική τάση για αύξηση του μεριδίου του ρουβλίου στους διακανονισμούς με την Ευρώπη συνεχίζεται», δήλωσε στην RBK ο ανώτερος ερευνητής της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης (RANEPA), Aleksandr Firanchuk, σημειώνοντας πως η περιοχή περιλαμβάνει επίσης τη Λευκορωσία, ένα σημαντικό εμπορικό εταίρο.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τραπεζικού Ινστιτούτου HSE Vasily Solodkov, η αύξηση του μεριδίου των συναλλαγών σε ρούβλια ήρθε ως αποτέλεσμα του καθεστώτος κυρώσεων της Δύσης, λόγω των δυσκολιών στους διακανονισμούς με τις χώρες της ΕΕ σε ευρώ και άλλα νομίσματα.

Οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν επίσης πως η εισαγωγή του μηχανισμού πληρωμών φυσικού αερίου με βάση το ρούβλι θα μπορούσε να είναι ένας άλλος λόγος που οι πληρωμές για τις προμήθειες φυσικού αερίου με προορισμό την Ευρώπη μετατράπηκαν σε ρούβλια.

Η Τράπεζα της Ρωσίας παρείχε λεπτομερή στατιστικά στοιχεία για το εμπόριο με άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας, της Αμερικής, της Αφρικής, της Καραϊβικής και της Ωκεανίας. Η ισχυρότερη αύξηση του μεριδίου του ρουβλίου το Μάρτιο καταγράφηκε στις πληρωμές αφρικανικών χωρών για ρωσικά προϊόντα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail