Η Βρετανία φοβάται «χτύπημα» της Ρωσίας σε μια κομβική περιοχή για το Λονδίνο

Flickr / John5199
Freepen.gr - Η βρετανική Express είδε την επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στο Πεκίνο ως απειλή για τα νησιά Φόκλαντ, τα οποία είναι στρατηγικής σημασίας για το Λονδίνο. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της εφημερίδας, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να είναι επιφυλακτικό απέναντι στα «αυξανόμενα συμφέροντα» της Ρωσίας και της Κίνας στον Νότιο Ατλαντικό.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει λάβει μια τρομακτική προειδοποίηση για τα νησιά Φόκλαντ, καθώς <...> τα συμφέροντα (της Ρωσίας και της Κίνας στην περιοχή αυτή αυξάνονται», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Βρετανία διαθέτει ενισχυμένο απόσπασμα στα Φόκλαντ. Δύο χιλιάδες στρατιωτικοί, πολυάριθμα αεροσκάφη και ελικόπτερα «έτοιμα για άμυνα» είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή.

Η δημοσίευση υποστηρίζει πως η Μόσχα έχει μια εκτεταμένη στρατηγική που «εγκυμονεί κινδύνους» για τις σημαντικές κτήσεις του Λονδίνου στον Ατλαντικό Ωκεανό. Όπως είπε ο πολιτικός επιστήμονας Stepan Stepanenko στην Express, το Βασίλειο πρέπει να «αποτρέψει τη Ρωσία» από το να προστατεύσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα στον κόσμο και γι' αυτό, το Λονδίνο πρέπει να επικεντρωθεί στην ουκρανική σύγκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail