Ο Ζελένσκι πρότεινε στο ΝΑΤΟ να καταρρίψει ρωσικά αεροπλάνα πάνω από την Ουκρανία

president.gov.ua
Freepen.gr - Η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα πρέπει να καταρρίψει ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και πυραύλους πάνω από το ουκρανικό έδαφος, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στους New York Times.

«Καταρρίψτε ό,τι πετάει στον ουρανό πάνω από την Ουκρανία και δώστε μας όπλα για να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα», είπε.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, εάν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ επιτεθούν σε ρωσικά αεροπλάνα ή πυραύλους πάνω από την Ουκρανία από τα εδάφη των χωρών τους, αυτό δεν θα παρασύρει τη συμμαχία σε πόλεμο μεγάλης κλίμακας με τη Ρωσία. 

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε στις 12 Μαΐου πως αρκετοί Γερμανοί βουλευτές υποστήριξαν την ιδέα της χρήσης δυτικών αντιαεροπορικών συστημάτων από χώρες του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των ρωσικών πυραύλων πάνω από την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail