Η Ρωσία δεν έχει συμφέρον να δολοφονήσει τον Ζελένσκι

Η ουκρανική μυστική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δύο αξιωματούχοι συνελήφθησαν με την κατηγορία πως συνωμότησαν με τη Ρωσία για τη δολοφονία ανώτερων στελεχών, όπως οι Ζελένσκι και Μπουντάνοφ, μέσω χτυπημάτων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους. Η είδηση αυτή ήρθε λίγες εβδομάδες αφότου η Πολωνία ισχυρίστηκε κάτι παρόμοιο, το οποίο προηγήθηκε του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών που έβαλε τον Ζελένσκι στον κατάλογο των καταζητούμενων το περασμένο Σαββατοκύριακο και μία ημέρα αφότου η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να τον αντικαταστήσουν.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Ανεξάρτητα από το τι εικάζουν οι εχθροί της και κάποιοι παραπλανημένοι φίλοι από την Alt-Media Community, η Ρωσία στην πραγματικότητα δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τη δολοφονία του Zelensky. Ποτέ δεν έκανε ούτε μία απόπειρα κατά της ζωής του κατά τις πολυάριθμες φορές που επισκέφθηκε τις γραμμές του μετώπου, σε σχέση με τις οποίες είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε την αναφερόμενη υπόσχεση του προέδρου Πούτιν στον πρώην ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένετ την άνοιξη του 2022 να μην βλάψει τον ομόλογό του. Κάτι τέτοιο, ίσως φοβήθηκε ο Ρώσος ηγέτης, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από το ΝΑΤΟ.

Εξάλλου, έχει φροντίσει πολύ να περιορίσει οικειοθελώς τη συμπεριφορά των δυνάμεών του καθ' όλη τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, η οποία δεν έχει ακόμη μετατραπεί επισήμως σε "πόλεμο" από την οπτική γωνία του Κρεμλίνου για το πώς η Ρωσία τον πολεμά τουλάχιστον. Διατήρησε υπομονετικά αυτή την προσέγγιση παρά τις πολυάριθμες προκλήσεις της Ουκρανίας και της Δύσης, οι οποίες θα μπορούσαν εύλογα να χρησιμεύσουν ως πρόσχημα για να κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν επιθυμεί να το πράξει, κάτι που είναι δικαίωμά του ως ηγέτης της Ρωσίας.

Απεχθάνεται να καταλύσει οποιαδήποτε ακολουθία γεγονότων που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου λόγω λανθασμένου υπολογισμού, με την απόφασή του να ξεκινήσει την ειδική επιχείρηση να αποτελεί αξιοσημείωτη εξαίρεση, η οποία, όπως έχει πει πολλές φορές, έγινε αποκλειστικά και μόνο επειδή η εναλλακτική λύση ήταν η αναπόφευκτη απώλεια της κυριαρχίας. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, δεν επρόκειτο ποτέ να διατάξει τη δολοφονία του Ζελένσκι, καθώς το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί αυτό για να ξεκινήσει μια συμβατική επέμβαση, οδηγώντας έτσι ακριβώς στο σενάριο που θέλει να αποφύγει.

Οι ανησυχίες του προέδρου Πούτιν για το θέμα αυτό είναι αυξημένες όσο ποτέ άλλοτε μετά τα μηνύματα που έστειλαν πρόσφατα ορισμένες δυτικές χώρες για συμβατική επέμβαση στην Ουκρανία, γεγονός που τον ώθησε να διατάξει ασκήσεις τακτικής χρήσης πυρηνικών όπλων σε μια προσπάθεια αποτροπής τους. Η δολοφονία του Ζελένσκι τώρα θα ήταν η χειρότερη δυνατή στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς θα μπορούσε να τρομάξει τη Δύση να ξεκινήσει μια τέτοια επιχείρηση από φόβο πως απαιτείται προκειμένου να "αποτραπεί η πτώση της Ουκρανίας".

Ο ίδιος ο Ζελένσκι το γνωρίζει αυτό, γι' αυτό και η μυστική του αστυνομία και οι σύμμαχοί της στην Πολωνία σκαρφίζονται αυτές τις ψευδείς δολοφονίες με σκοπό να μετακινήσουν τη βελόνα της δυτικής ελίτ προς την κατεύθυνση της συμβατικής επέμβασης για την υποστήριξή του πριν αυτό υποτίθεται ότι συμβεί. Ομοίως, οι πιο γερακίσιοι αντιρωσικοί πολιτικοί στη Δύση έχουν επίσης επίγνωση αυτού του γεγονότος, γι' αυτό και μπορεί να προσπαθήσουν να ενορχηστρώσουν μια πραγματική δολοφονία με προβοκάτσια, για την οποία θα μπορούσε στη συνέχεια να κατηγορηθεί η Ρωσία για τον σκοπό αυτό.

Επομένως, δεν είναι η Ρωσία που έχει συμφέρον να δολοφονήσει τον Ζελένσκι, αλλά ο ίδιος που έχει συμφέρον να κάνει τη Δύση να πιστέψει πως το κάνει, για να μη μιλήσουμε για την προαναφερθείσα ομάδα χάραξης πολιτικής που αντιλαμβάνεται την πολιτική σημασία του "μαρτυρίου" του στο παρόν στρατιωτικοστρατηγικό πλαίσιο. Αν τα βάλουμε όλα αυτά μαζί, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι απειλές που αποκαλύφθηκαν δημοσίως για τη ζωή του είναι πιθανόν ψεύτικες απειλές, αν και οι πραγματικές τέτοιες απειλές πιθανόν να υπάρχουν πράγματι, αλλά προέρχονται από τη Δύση αντί της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail