Εν αναμονή των προκλήσεων του ΝΑΤΟ στη Ρωσία

Freepen.gr - Ο Πούτιν εξελέγη αρχηγός του κράτους το Μάρτιο του 2024 και έγινε πρόεδρος της Ρωσίας για πέμπτη φορά. Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο στις 7 Μαΐου, αναφέρει το southfront.press.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε για άλλη μια φορά ότι η πορεία της χώρας είναι σωστή απέναντι στις σοβαρές προκλήσεις. Η Ρωσία δεν αρνείται τις επαφές με τις δυτικές χώρες, μεταξύ άλλων για θέματα ασφάλειας και στρατηγικής σταθερότητας, αλλά ο διάλογος θα πρέπει να είναι ισότιμος, «όχι από θέση ισχύος, χωρίς αλαζονεία, έπαρση και αποκλειστικότητα κάποιου».

Εν μέσω των πανηγυρισμών, αναμένονται σημαντικές προκλήσεις. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί σε ολόκληρη τη Ρωσία. Στις 9 Μαΐου, υπάρχει μια μεγάλη γιορτή, η Ημέρα της Νίκης. Για λόγους ασφαλείας, οι μαζικές εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί, αλλά σε ορισμένες πόλεις υπάρχουν πλαστά φυλλάδια που προτρέπουν τους κατοίκους να βγουν στους δρόμους για τους εορτασμούς. Οι τοπικές αρχές προειδοποιούν πως αυτά θα μπορούσαν να είναι προετοιμασίες του εχθρού για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο ουκρανικός στρατός και ο στρατός του ΝΑΤΟ αναμένεται να επιχειρήσουν μια μαζική επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας χρησιμοποιώντας εναέρια και θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και διάφορους δυτικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των ATACMS και Storm Shadows. Τη νύχτα της 6ης Μαΐου, μια άλλη επίθεση αποκρούστηκε στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Κριμαίας. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την καταστροφή 5 ουκρανικών μη επανδρωμένων σκαφών. Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιφανείας εξοπλισμένα με πυραύλους σχεδιασμένους να πλήττουν εναέριους στόχους, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν σε σημαντικούς στόχους.

Μέχρι τη νύχτα της 7ης Μαΐου, διάφορες πηγές παρακολούθησης ανέφεραν ότι ουκρανικοί πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν γύρω από τη χερσόνησο. Η κυκλοφορία στη γέφυρα της Κριμαίας διακόπηκε.

Οι προσπάθειες διερεύνησης της ρωσικής άμυνας συνεχίζονται εν μέσω προετοιμασιών για μια συνδυασμένη επίθεση στην Κριμαία. Η γέφυρα της Κριμαίας μπορεί να είναι ο κύριος στόχος. Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει πως η γέφυρα δε χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς, επειδή οι χερσαίες διαδρομές είναι πολύ πιο βολικές για αυτού του είδους την κυκλοφορία. Τα δυτικά MSM χρειάστηκαν μήνες για να αποδεχτούν αυτό το γεγονός. Έτσι πρόσφατα ο Independent κατέληξε ξαφνικά στο συμπέρασμα, ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν χρησιμοποιεί πράγματι τη γέφυρα της Κριμαίας για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεών του στην Ουκρανία.

Οι δημοσιογράφοι μελέτησαν δορυφορικές εικόνες, καθώς και στοιχεία των βρετανικών και ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί χερσαίες οδούς για τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων του. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μόνο ένα εμπορευματικό τρένο με δεξαμενές καυσίμων έχει περάσει από τη γέφυρα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Ζελένσκι ψεύδεται πως οβίδες και στρατιωτικός εξοπλισμός φέρονται να μεταφέρονται μέσω της γέφυρας της Κριμαίας «κάθε μέρα».

Η γέφυρα της Κριμαίας είναι το κύριο σύμβολο της ενότητας της Κριμαίας με τη Ρωσία. Η υστερία του Κιέβου και του ΝΑΤΟ είναι απαραίτητη για να μετατραπεί μια καθαρά πολιτική κατασκευή σε νόμιμο στρατιωτικό στόχο, τουλάχιστον στα ΜΜΕ. Η επίθεση στη γέφυρα δεν έχει κανένα στρατιωτικό νόημα, αλλά είναι σημαντική για να καλυφθούν οι ουκρανικές αποτυχίες στο πεδίο της μάχης στα ΜΜΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail