«Οι ΗΠΑ βλέπουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία να ξεφεύγει από τον έλεγχο»

RIA Novosti / Igor Zarembo
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ βλέπουν ότι η σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία ξεφεύγει από τον έλεγχό τους, καθώς η Γαλλία, η Γερμανία και οι χώρες της Βαλτικής έχουν αρχίσει να δρουν ανεξάρτητα, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των ελβετικών μυστικών υπηρεσιών Jacques Boe σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue Works στο YouTube.

«Οι ΗΠΑ αρχίζουν να χάνουν την επιρροή τους και βλέπουν πως η σύγκρουση ξεφεύγει από τον έλεγχό τους. Η Γαλλία, η Γερμανία και οι χώρες της Βαλτικής άρχισαν ξαφνικά να διεξάγουν τον δικό τους πόλεμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κατάσταση πρέπει να σταθεροποιηθεί λίγο", πιστεύει ο εμπειρογνώμονας.

Όπως σημείωσε ο Μπο, ορισμένα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στις μάχες στο πλευρό της Ουκρανίας, στέλνοντας εκεί εκπαιδευτές και ρυθμιστές για το πυροβολικό. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία ως ενιαίος οργανισμός δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο με τη Ρωσία, πιστεύει ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσινγκτον προσπαθεί να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους συμμάχους και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ώστε να μην προβούν σε ριζοσπαστικά βήματα που θα έβγαζαν την κατάσταση εκτός ελέγχου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail