Ο αμερικανικός στρατός θα εξοντωνόταν στην Ουκρανία - πρώην αξιωματικός των ΗΠΑ

Sputnik / Kirill Kallinikov
Freepen.gr -
Τα αμερικανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία για να στηρίξουν το Κίεβο στη σύγκρουσή του με τη Ρωσία θα κατέληγαν να "εξαλειφθούν", δήλωσε την Πέμπτη στο RT ο πρώην αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Stanislav Krapivnik.

Ο αμερικανικός στρατός στην τρέχουσα κατάστασή του δεν είναι κατάλληλος να αντιμετωπίσει τη Ρωσία σε έναν συμβατικό πόλεμο, υποστήριξε ο Krapivnik. Ακόμη και στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, ολόκληρο το ΝΑΤΟ θα ήταν σε θέση μόνο να επιβραδύνει μια πιθανή προέλαση του σοβιετικού μπλοκ παρά να εξαπολύσει μια ολοκληρωτική χερσαία επίθεση εναντίον του, είπε.

"Αν ακούσετε ορθολογικούς εμπειρογνώμονες στη Δύση, θα σας πουν, ναι, ο αμερικανικός στρατός δεν είναι σε θέση αυτή την στιγμή - ο αμερικανικός στρατός δεν ήταν ποτέ σε θέση να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στο έδαφος. Για το ΝΑΤΟ, στο σύνολό του, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του Ψυχρού Πολέμου, η αποστολή ήταν πρώτα και κύρια να εμποδίσει τις δυνάμεις του Συμφώνου της Βαρσοβίας και να κερδίσει χρόνο, κανένα είδος οποιασδήποτε μαζικής επίθεσης", εξήγησε ο Κραπίβνικ.

Έκτοτε, οι πολεμικές ικανότητες της συλλογικής Δύσης έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, κυρίως λόγω των στρατιωτικών προσπαθειών που ανέλαβαν οι ίδιες οι ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες, πρότεινε.

"Αυτή τη στιγμή, είναι πολύ χειρότερα. Οι ατελείωτοι πόλεμοι που διεξάγει η Αμερική, οι ατελείωτοι ανταρτοπόλεμοι έχουν εξαντλήσει εντελώς την ικανότητα της Αμερικής να διεξάγει συμβατικό πόλεμο. Προσπαθούν να την αυξήσουν αυτή τη στιγμή, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος για να ανασυγκροτήσεις τις δυνάμεις σου", δήλωσε ο Κραπίβνικ.

Ο πρώην αξιωματικός του αμερικανικού στρατού αναφέρθηκε επίσης σε πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι εάν επανεκλεγεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο ίδιος ή "ο συλλογικός Μπάιντεν, όποιος παίρνει πραγματικά τις αποφάσεις" θα μπορούσε να στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

"Το πρόβλημα είναι πως οι άνθρωποι στην Ουάσιγκτον, το καθεστώς Μπάιντεν στερείται απολύτως κάθε αίσθησης της πραγματικότητας", δήλωσε ο Κραπίβνικ. Ενώ η ιδέα είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε συντριπτική ήττα για τον αμερικανικό στρατό, μια τέτοια αποστολή δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς, πρότεινε.

"Αυτό στερείται εντελώς της πραγματικότητας. Ο αμερικανικός στρατός θα εξοντωθεί, αν πάει στην Ουκρανία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail