Η γερμανική κρατική τηλεόραση ανέφερε ψευδώς ότι το ισλαμιστικό συλλαλητήριο που ζητούσε χαλιφάτο ήταν «δεξιό»

Freepen.gr - Η γερμανική κρατική τηλεόραση ZDF διόρθωσε ένα αναληθές ρεπορτάζ που ισχυριζόταν ότι μια ριζοσπαστική ισλαμιστική διαδήλωση στο Αμβούργο οργανώθηκε από άτομα «που βρίσκονται κοντά σε μια ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα που παρακολουθείται από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος».

Ο ψευδής ισχυρισμός διατυπώθηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή heuteeXpress στις 29 Απριλίου από την παρουσιάστρια Sara Bilda.

«Στην πραγματικότητα, η σωστή φράση θα ήταν “ότι το ”Muslim Interaktiv' παρακολουθείται από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος του Αμβούργου ως επιβεβαιωμένο εξτρεμιστικό κίνημα στο ισλαμιστικό περιβάλλον", διευκρίνισε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Η διόρθωση δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του ZDF. Ωστόσο, η αναφορά προκάλεσε αρχικά σύγχυση, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εικάζουν αν η Ισλαμική Πρωτοβουλία ήταν όντως μια δεξιά ομάδα, δεδομένου πως το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, για παράδειγμα, καταγράφει όλα τα αντισημιτικά εγκλήματα ως «δεξιά», ακόμη και αν διαπράττονται από μουσουλμάνους ή αριστερούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail