Κράτος της ΕΕ προειδοποιεί για τις «τρελές» ιδέες του ΝΑΤΟ

Global Look Press / Dimitrios Karvountzis
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ στριμώχνει τον εαυτό του στη γωνία υποδαυλίζοντας την αντιρωσική «υστερία πολέμου», δήλωσε την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto. Η «ψύχωση» κάνει τους δυτικούς ηγέτες να υιοθετούν όλο και πιο «τρελές ιδέες» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες, προειδοποίησε ενόψει της επικείμενης άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Η εκδήλωση της Παρασκευής είναι πιθανό να οδηγήσει μόνο σε περαιτέρω κλιμάκωση, προειδοποίησε ο κορυφαίος διπλωμάτης της χώρας, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

«Οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι [έχουν] βυθιστεί... σε έναν όλο και πιο βαθύ λάκκο πολεμικής ψύχωσης και πιστεύω πως η παρουσία των Αμερικανών και των Βρετανών θα τονώσει μόνο αυτή την υστερική κατάσταση», δήλωσε ο Szijjarto στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι αναμένει η συνάντηση της Παρασκευής να «περιβάλλεται από μια πιο φιλοπόλεμη ατμόσφαιρα από ποτέ άλλοτε». Αυτή η ατμόσφαιρα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για «περισσότερες τρελές ιδέες που θα λάβουν υποστήριξη», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον Szijjarto, το να επιτραπεί στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να πλήξει βαθιά μέσα στη Ρωσία είναι μία από τις τρελές ιδέες. Ο ρωσικός στρατός δεν έχει έλλειψη δικών του όπλων και θα «ανταποδώσει τα πυρά», είπε. «Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Περισσότεροι θάνατοι. Οι αποστολές όπλων αυξάνουν τον αριθμό των όπλων και στις δύο πλευρές του μετώπου και προκαλούν περισσότερους θανάτους».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail