Η Γαλλία και η Γερμανία θα εξετάσουν περαιτέρω στήριξη για την Ουκρανία - Μακρόν

Dmitry Astakhov/POOL/TASS
Η Γαλλία και η Γερμανία θα εξετάσουν όλα τα ειρηνευτικά σενάρια για την Ουκρανία και την υποστήριξη του Κιέβου σε μια επικείμενη συνεδρίαση του γαλλογερμανικού συμβουλίου άμυνας και ασφάλειας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά από συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στο Βερολίνο.

«Στην επικείμενη κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας, θα συζητήσουμε την περαιτέρω βοήθεια προς την Ουκρανία για την αντίσταση μέχρι τέλους, τον εξοπλισμό, την υποστήριξη, την εκπαίδευση, καθώς και την ετοιμότητα για όλα τα σενάρια για την οικοδόμηση μιας διαρκούς ειρήνης, με άλλα λόγια μιας ειρήνης βασισμένης στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου», δήλωσε.

«Σήμερα, το να είσαι στο πλευρό της ειρήνης σημαίνει να δίνεις δύναμη στο δίκαιο. Η ειρήνη δεν είναι συνθηκολόγηση. Η ειρήνη δεν είναι άρνηση από αρχές. Ειρήνη είναι η ικανότητα μιας χώρας να υπερασπιστεί τα σύνορα και την κυριαρχία της, καθώς και διεθνώς να οικοδομήσει έναν διαρκή ρυθμό. Αυτό είναι το στρατόπεδο που έχουμε επιλέξει. Αυτό είναι το στρατόπεδο του δικαιώματος στις μακροπρόθεσμες προοπτικές", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail