Πρώην σύμβουλος του ΝΑΤΟ: Το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα είναι ανώτερο από το δυτικό στρατιωτικό δόγμα

nato.int
Freepen.gr - Οι δυτικοί στρατοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε επαναστατικές αλλαγές στο στρατιωτικό δόγμα για να αντέξουν μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, υποστήριξε ο πρώην σύμβουλος του ΝΑΤΟ και απόστρατος συνταγματάρχης του ελβετικού Γενικού Επιτελείου Ζακ Μπο σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue Works στο Youtube.

«Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για τη Δύση απέναντι στη Ρωσία, επειδή είχε συνέχεια (με την ΕΣΣΔ) στην ανάπτυξη του (στρατιωτικού) δόγματος, το οποίο της δίνει μια υγιή δογματική προσέγγιση για τη διεξαγωγή της σύγκρουσης. <...> Η Δύση θα πρέπει να προσαρμοστεί στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία με επαναστατικό τρόπο", είπε.

Το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα διαφέρει από το δυτικό στρατιωτικό δόγμα στο ότι κατάφερε να διατηρήσει την κληρονομιά των σοβιετικών αξιωματικών που προετοιμάστηκαν για πόλεμο μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη, δήλωσε ο αξιωματικός. Σε αντίθεση με τη Ρωσία, οι δυτικές χώρες χρειάστηκε να αλλάξουν ριζικά την στρατιωτική θεωρία και τη σκέψη των διοικητών τους για να διεξάγουν πολέμους εναντίον ενός πιο αδύναμου αντιπάλου στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε.

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, τόνισε ο αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών, έχουν περάσει από μια φυσική εξελικτική διαδικασία, βελτιώνοντας μόνο τα συστήματα που ήταν ήδη έτοιμα για μια ολοκληρωμένη σύγκρουση στην Ευρώπη. Σημείωσε ιδιαίτερα την εξέλιξη των οπλικών συστημάτων του ρωσικού στρατού.

«Έχουν βελτιώσει τα όπλα τους, έχουν βελτιώσει την ενσωμάτωση των όπλων στο σύστημα. <...> Τώρα στον ρωσικό στρατό μπορείτε να βρείτε όπλα που είναι πολύ εξελιγμένα και ευθυγραμμισμένα σε μια ενιαία σκέψη", κατέληξε ο Boe.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail