Ο Μακρόν «ελπίζει» ότι η Γαλλία δεν θα πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία

Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι το Παρίσι επιδιώκει να αποφύγει την άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά πως μια παρέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη για να αποτρέψει τη Ρωσία από το να προχωρήσει πολύ μακριά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα έχανε κάθε αξιοπιστία και ασφάλεια» εάν η Ρωσία επικρατούσε, δήλωσε ο Μακρόν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο X (πρώην Twitter) το Σάββατο, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Γαλλία «πρόκειται να πάει σε πόλεμο».

«Το δικό μας μέλλον και η ασφάλειά μας διακυβεύεται στην Ουκρανία», υποστήριξε ο Γάλλος ηγέτης, τονίζοντας ότι εκτός από την παράδοση περισσότερου στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο, τα κράτη της ΕΕ πρέπει να είναι «έτοιμα να δράσουν» εάν «οι Ρώσοι το παρακάνουν».

«Οπότε όχι, ελπίζω με όλη μου τη δύναμη πως δε θα χρειαστεί να πάμε σε πόλεμο», είπε, επιμένοντας πως η Γαλλία είναι μια «ειρηνευτική δύναμη». Ωστόσο, το Παρίσι πρέπει να συνεχίσει να εξοπλίζεται προκειμένου να «προστατεύσει την ειρήνη», συνέχισε ο Μακρόν, τονίζοντας ότι η επέμβαση πρέπει να παραμείνει μια επιλογή εάν απειληθούν τα συμφέροντα της χώρας.

«Πρέπει να είμαστε αποτρεπτικοί και αξιόπιστοι απέναντι στους αντιπάλους μας μερικές φορές λέγοντάς τους: 'Αν το παρακάνετε και αν απειλήσετε τα συμφέροντά μας, τη δική μου ασφάλεια, τότε δεν αποκλείω να επέμβω'", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail