Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν τρία δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη νέων πυραύλων

Marine Corps / Lance Cpl. Ethan LeBlanc
Freepen.gr - Η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δαπανήσουν 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός νέου πυραύλου για την αναχαίτιση υπερηχητικών όπλων, εκ των οποίων η Ιαπωνία θα διαθέσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο το τμήμα πυραυλικής άμυνας του Πενταγώνου.

Ο πύραυλος σχεδιάζεται να αναπτυχθεί μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030. Θα είναι η δεύτερη κοινή ανάπτυξη των δύο χωρών στον τομέα των πυραύλων μετά τη δημιουργία του πυραύλου SM-3 Block2A που έχει σχεδιαστεί για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων. Οι ηγέτες των δύο χωρών συμφώνησαν για την κοινή ανάπτυξη τον περασμένο Αύγουστο.

Ο νέος πύραυλος θα πρέπει να αναχαιτίζει μια πολεμική κεφαλή κατά τη φάση του εναέριου σχεδιασμού, όταν διαχωρίζεται μετά την εκτόξευση και κατευθύνεται προς τον στόχο. Για τη βελτίωση των δυνατοτήτων ανίχνευσης και εντοπισμού, οι ΗΠΑ κατασκευάζουν ένα σύστημα που χρησιμοποιεί έναν αστερισμό μικρών, υψηλής ακρίβειας δορυφόρων.

Ο νέος πύραυλος θα αναπτυχθεί σε αμερικανικά πολεμικά πλοία και αντιτορπιλικά της ιαπωνικής δύναμης θαλάσσιας αυτοάμυνας που είναι εξοπλισμένα με το αντιπυραυλικό σύστημα Aegis.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail