Ο Αρμαγεδδών πλησιάζει

pixabay / PhotoMIX-Company
Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην 32η Συνέλευση του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, Μόσχα, 18 Μαΐου 2024 [https://www.mid.ru/en/foreign_policy/international_safety/disarmament/1951435/]

Paul Craig Roberts / Παρουσίαση Freepen.gr

Η ομιλία του Λαβρόφ δείχνει ότι μετά από 20 χρόνια απορρίψεων η ρωσική κυβέρνηση συνειδητοποιεί σταδιακά πως οι «δυτικοί εταίροι» της είναι στην πραγματικότητα αποφασισμένοι εχθροί. Αργά ή γρήγορα ο Λαβρόφ και ο Πούτιν θα κατανοήσουν ότι εναντίον της Ρωσίας έχει παραταχθεί το σατανικό κακό, με το οποίο δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση.

Ο Πούτιν και ο Λαβρόφ προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το κακό με διπλωματικό τρόπο. Ακόμα και όταν ολόκληρη η Δύση ψυχορραγούσε τις προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης τον Δεκέμβριο του 2021 και τον Ιανουάριο του 2022 να καταλήξει σε μια συνθήκη αμοιβαίας άμυνας, η ρωσική κυβέρνηση εξακολουθούσε να παρεξηγεί τον αντίπαλό της και με την αργόσυρτη περιορισμένη παρέμβαση στην Ουκρανία μετέφερε απρόσεκτα στην Ουάσιγκτον τα μέσα για τη διεύρυνση της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η σύγκρουση είναι πλέον ορθάνοιχτη. Αν ο Πούτιν δεν καταφέρει να κερδίσει αποφασιστικά τον πόλεμο πριν η Δυτική Ουκρανία γεμίσει με στρατιώτες του ΝΑΤΟ, οι επιλογές του Πούτιν θα είναι η παράδοση ή ο πυρηνικός πόλεμος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail