Το Ισραήλ αντιμετωπίζει περισσότερες ήττες στη Γάζα

Freepen.gr - Το Ισραήλ συνεχίζει να υφίσταται βαριές απώλειες στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ αποτυγχάνει να επιτύχει οποιονδήποτε από τους στόχους που έχει θέσει για τον πόλεμο κατά του παλαιστινιακού θύλακα, αναφέρει το southfront.press.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) έχασαν πέντε στρατιώτες τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με το Κίνημα Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα και στην περιοχή της Ράφα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας.

Στις 16 Μαΐου, ένας έφεδρος από το 6828ο τάγμα της ταξιαρχίας Μπισλαμάχ σκοτώθηκε σε αυτό που περιγράφηκε ως «επιχειρησιακό ατύχημα» στα σύνορα με τη Γάζα. Και στις 17 Μαΐου, οι IDF ανακοίνωσαν ότι ένας στρατιώτης από τον λόχο σημάτων της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας.

Δύο ακόμη στρατιώτες από τη μονάδα αναγνώρισης της Ταξιαρχίας Γκιβάτι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα έκρηξης σε παγιδευμένο φρεάτιο σήραγγας στη Ράφα στις 18 Μαΐου.

Επιπλέον, οι IDF ανακοίνωσαν στις 19 Μαΐου πως ένας διοικητής λόχου του 202ου Τάγματος της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια μαχών στη βόρεια Γάζα στις 15 Μαΐου, υπέκυψε στα τραύματά του.

Δεκάδες άλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την ίδια περίοδο. Οι τελευταίοι θάνατοι αύξησαν τον αριθμό των νεκρών ισραηλινών στρατιωτών σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα και κατά μήκος των συνόρων σε 283.

Το μόνο υποτιθέμενο επίτευγμα των IDF τις τελευταίες ημέρες ήταν η ανάκτηση των νεκρών σωμάτων τεσσάρων Ισραηλινών που είχαν μεταφερθεί στη Γάζα από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου. Οι σοροί ανασύρθηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στις 16 Μαΐου. Τουλάχιστον μερικοί από αυτούς τους ομήρους προφανώς σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.

Εκτός από τις απώλειες στη Γάζα, το Ισραήλ αντιμετώπισε 67 επιθέσεις της Χεζμπολάχ από το Λίβανο μεταξύ 16 και 21 Μαΐου. Η ομάδα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος αυτοκτονίας οπλισμένο με ρουκέτες σε μια επίθεση που είχε στόχο την τοποθεσία Metula στις 16 Μαΐου. Ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα καταστράφηκε και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Επίσης, μεταξύ 16 και 21 Μαΐου, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ εξαπέλυσε επτά επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στόχων στις ισραηλινές πόλεις Εϊλάτ και Χάιφα, καθώς και στα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν.

Εν τω μεταξύ, στην Υεμένη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο κύριος υποστηρικτής του ισραηλινού πολέμου στη Γάζα, υπέστησαν περισσότερες απώλειες. Οι Χούτι (Ansar Allah) κατέρριψαν δύο πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 πάνω από τις επαρχίες Ma'rib και Bayda στις 16 και 21 Μαΐου.

Το Ισραήλ δεν τα πήγε καλύτερα πολιτικά. Στις 20 Μαΐου, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά των Ισραηλινών ηγετών, του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, για τον πόλεμο στη Γάζα. Και στις 22 Μαΐου, η Νορβηγία και η Ιρλανδία αναγνώρισαν το κράτος της Παλαιστίνης.

Συνολικά, είναι σαφές ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τα σχέδια του Ισραήλ. Οι ισραηλινές απώλειες αυξάνονται και παρά τη δολοφονία περισσότερων από 35.500 Παλαιστινίων κανένας από τους κύριους στόχους του πολέμου δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail