Η ΕΚΤ λέει στις τράπεζες να «φύγουν από τη Ρωσία»

FILE PHOTO: Director General of the Bank of Italy, Fabio Panetta. -  Mondadori Portfolio
Freepen.gr - Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προέτρεψε τις ιταλικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία να αποσυρθούν, εν μέσω της απειλής αυστηρότερων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Μόσχας λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η ιταλική UniCredit έχει σήμερα τη δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση στη ρωσική αγορά μεταξύ των τραπεζών με έδρα την ΕΕ, μετά την αυστριακή Raiffeisen Bank International (RBI). Ένας άλλος δανειστής, η Intesa Sanpaolo, εργάζεται για την πώληση των δραστηριοτήτων της στη χώρα.

«Από [τη Ρωσία] πρέπει να βγείτε έξω», δήλωσε ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ Φάμπιο Πανέτα σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση οικονομικών της G7 στην Ιταλία, όπως αναφέρει το Reuters.

«Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, διότι το να βγεις από τη Ρωσία είναι περίπλοκο... ωστόσο, πρέπει να βγεις, διότι υπάρχει πρόβλημα φήμης», δήλωσε ο Πανέτα, ο οποίος είναι επίσης διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας.

Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της G7 στην ιταλική πόλη Stresa, δίπλα στη λίμνη, συμμετείχε επίσης η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen. Σε συνέντευξή της στο Reuters, η Yellen προειδοποίησε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία αντιμετωπίζουν αυξανόμενους κινδύνους, καθώς οι ΗΠΑ εξετάζουν «ενδεχομένως μια πιο σκληρή κλιμάκωση» των δευτερογενών κυρώσεων κατά των δανειστών που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail