Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ επιτίθεται στην Κίνα για τους δεσμούς με τη Ρωσία

nato.int
Freepen.gr - Το Πεκίνο «διευκολύνει» τη Μόσχα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, υποστηρίζοντας ότι το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πρέπει να εμπλακεί στην Ασία και όχι μόνο στο Βόρειο Ατλαντικό.

Τα σχόλια του Στόλτενμπεργκ έγιναν κατά τη διάρκεια ενός πάνελ ερωτήσεων και απαντήσεων στη Σύνοδο Κορυφής Νέων του ΝΑΤΟ, σε απάντηση σε ερώτηση ενός φοιτητή του Πανεπιστημίου Γέιλ στις ΗΠΑ.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποδεικνύει πως η ασφάλεια δεν είναι περιφερειακή, η ασφάλεια είναι παγκόσμια», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. «Η κύρια χώρα που επιτρέπει στη Ρωσία να διεξάγει τον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας στην Ευρώπη, είναι η Κίνα».

Ο Στόλτενμπεργκ συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η Κίνα είναι «μακράν ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος» της Ρωσίας, προμηθεύοντας τη Μόσχα με «κρίσιμα εξαρτήματα» για πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα όπλα. Κατηγόρησε επίσης το Ιράν ότι «παρέχει μη επανδρωμένα αεροσκάφη» στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα πως «παρέχει πυρομαχικά και όπλα».

«Το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Κίνα, είναι το κλειδί για την ικανότητα της Ρωσίας να πολεμήσει εναντίον [του] Ευρωπαίου φίλου [και] γείτονα του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στην Ουκρανία. «Έτσι, αυτή η ιδέα ότι μπορούμε να χωρίσουμε την Ασία από την Ευρώπη δε λειτουργεί πλέον».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail