Οι ΗΠΑ θα στείλουν μετανάστες στην Ευρώπη - CBS

pixabay / ybernardi
Freepen.gr - Ορισμένοι από τους μετανάστες που ζητούν άσυλο στα αμερικανικά φυλάκια στη Λατινική Αμερική μπορεί να σταλούν στην Ιταλία ή την Ελλάδα, ανέφερε την Πέμπτη το CBS News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές και έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον δημιούργησε πέρυσι «Γραφεία Ασφαλούς Κινητικότητας» (SMO) στην Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό και τη Γουατεμάλα, με την ιδέα να μειωθούν οι παράνομες διελεύσεις των συνόρων, επιτρέποντας στους ανθρώπους να υποβάλουν αίτηση για νόμιμη μετανάστευση. Έχουν ήδη γίνει συμφωνίες με την Ισπανία και τον Καναδά για την υποδοχή ορισμένων από αυτούς τους μετανάστες.

Η Ελλάδα [!] και η Ιταλία πιθανότατα θα δεχθούν «περίπου 500 ή λιγότερους» μετανάστες η καθεμία στο πλαίσιο των νέων ρυθμίσεων, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα, δήλωσε μια πηγή στο CBS.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στο πρακτορείο πως «βρισκόμαστε σε διπλωματικές συζητήσεις με άλλες χώρες σχετικά με τη συμμετοχή σε αυτή την πρωτοβουλία για την επέκταση των νόμιμων οδών επανεγκατάστασης, αλλά δεν έχουμε να μοιραστούμε πρόσθετες πληροφορίες αυτή τη στιγμή».

Η ελληνική και η ιταλική κυβέρνηση δεν απάντησαν στα αιτήματα του CBS για σχολιασμό. Ωστόσο όπως προέκυψε αργότερα η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε την ύπαρξη συμφωνίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail