Πρώην πράκτορας της CIA: Οι Ρώσοι δε θα μείνουν αδρανείς αν οι ΗΠΑ πάνε για επέμβαση στην Ουκρανία

U.S. Army Reserve / Spc. Ubaldo Lechuga
Freepen.gr - Για να επέμβουν στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρειάζονταν έναν μεγάλο στρατό και αρκετούς μήνες σοβαρών προετοιμασιών, δήλωσε ο πρώην πράκτορας της CIA Larry Johnson στο κανάλι Dialogue Works στο YouTube.

«Για να επέμβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με οποιονδήποτε τρόπο στη σύγκρουση στην Ουκρανία, <...> θα χρειαστούν πέντε έως επτά μήνες για να δημιουργηθούν αναπτύξιμες αμερικανικές δυνάμεις στη Γερμανία και τη Ρουμανία. Νομίζετε ότι οι Ρώσοι θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα παρακολουθήσουν τους Αμερικανούς να συγκροτούν έναν στρατό χιλιάδων ατόμων;» - ρώτησε ο εμπειρογνώμονας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον σε θέση να οργανώσουν μια τέτοιας κλίμακας στρατιωτική δράση, διότι ο συνολικός αριθμός του στρατού τους που είναι διασκορπισμένος σε όλο τον πλανήτη είναι περίπου 420.000-450.000 στρατιωτικοί. Εάν η Ουάσινγκτον αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποσύρει τους στρατιώτες της από τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και άλλες περιοχές, υπενθύμισε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail