CNN: Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για επιχείρηση στη Ράφα τις επόμενες ημέρες

ΑΡ / IDF
Freepen.gr - Μέλη της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύουν ότι το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει αρκετές δυνάμεις στα σύνορα της πόλης Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας για να ξεκινήσει μια επιχείρηση πλήρους κλίμακας τις επόμενες ημέρες, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο δύο ανώνυμους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Μπάιντεν.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν πιστεύει πως το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει αρκετές δυνάμεις στη συνοριακή πόλη Ράφα της Γάζας για να εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή τις επόμενες ημέρες», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι.

Παράλληλα, οι πηγές του τηλεοπτικού καναλιού σημείωσαν ότι οι ΗΠΑ δεν είναι ακόμη σίγουρες για το αν το Ισραήλ έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει επιχείρηση στη Ράφα, παρά τις διαμαρτυρίες της Ουάσιγκτον.

Μία από τις πηγές ανέφερε πως εν μέσω της πιθανής ανάγκης εκκένωσης περισσότερων από ένα εκατομμύριο προσφύγων από τη Ράφα, το Ισραήλ δεν έχει κάνει τις κατάλληλες προετοιμασίες, «συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας υποδομών που σχετίζονται με την τροφή, την υγιεινή και την στέγαση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail