Η Ουκρανία αντιμετωπίζει έναν «εφιάλτη» - CNN

ukrinform.net
Freepen.gr - Η νέα ρωσική επίθεση στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Χάρκοβο φέρνει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι σε δύσκολη θέση, καθώς πρέπει να κάνει θυσίες προκειμένου οι στρατιώτες του να κρατήσουν τη γραμμή, γράφει το CNN σε ανάλυσή του.

Ο ρωσικός στρατός έχει καταλάβει εννέα χωριά από την έναρξη της επίθεσης την Παρασκευή, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι Ρώσοι είχαν "τακτική επιτυχία" και δήλωσε πως διεξάγονταν σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της μεθοριακής πόλης Βολτσάνσκ.

Ο επικεφαλής ανταποκριτής του CNN για θέματα διεθνούς ασφάλειας, Νικ Πάτον Γουόλς, έδωσε μια πιο ζοφερή εκτίμηση της κατάστασης στο πεδίο της μάχης τη Δευτέρα, περιγράφοντας την πρόοδο που σημείωσαν τα ρωσικά στρατεύματα ως "αναμφισβήτητα την ταχύτερη προέλασή τους από τις πρώτες ημέρες του πολέμου".

"Πρόκειται για έναν εφιάλτη για το Κίεβο για δύο λόγους: πρώτον, απελευθέρωσαν αυτή τη γη από τις ρωσικές δυνάμεις πριν από 18 μήνες, αλλά απέτυχαν, σαφώς, να οχυρώσουν την περιοχή αρκετά ώστε να εμποδίσουν τη Μόσχα να επιστρέψει με την ευκολία με την οποία απομακρύνθηκε", έγραψε ο Paton Walsh σε ανάλυσή του.

"Και δεύτερον, η Ρωσία μπορεί και πάλι να δεσμεύσει τον υπερφορτωμένο στρατό της Ουκρανίας με συνεχή και εξοντωτική πίεση στο Χάρκοβο, επιβάλλοντας φόρο αίματος με ακατέργαστους βομβαρδισμούς σε ένα τεράστιο αστικό κέντρο", υποστήριξε. Ο Paton Walsh πρόσθεσε ότι ο Ζελένσκι αντιμετωπίζει "άσχημες επιλογές σχετικά με το πού θα στείλει τους περιορισμένους πόρους και πού τελικά θα θυσιάσει".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail