Το Κίεβο θα παραλάβει τα πρώτα F-16 της Δύσης "εντός εβδομάδων"

pixabay / Military_Material
Freepen.gr - Η Ουκρανία μπορεί να παραλάβει τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που της υποσχέθηκαν οι δυτικοί υποστηρικτές της "εντός εβδομάδων", υποστήριξε την Παρασκευή η βρετανική εφημερίδα Evening Standard, επικαλούμενη "υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή". Τα αεροσκάφη επρόκειτο να παραδοθούν στο Κίεβο είτε τον Ιούνιο είτε τον Ιούλιο, ανέφερε η πηγή.

Η εφημερίδα δεν ανέφερε ποιο έθνος υποτίθεται ότι θα παραδώσει τα αεροσκάφη ή ποιος θα είναι ο συνολικός αριθμός τους. Τον Μάρτιο, η Ολλανδή υπουργός Άμυνας Kajsa Ollongren δήλωσε πως η Δανία θα ήταν το πρώτο έθνος που θα παρέδιδε τα F-16 και θα το έκανε κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι. Η Ολλανδία θα ακολουθούσε αμέσως μετά και θα παρέδιδε στην Ουκρανία την παρτίδα των μαχητικών αεροσκαφών της "κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους", δήλωσε τότε η υπουργός.

Νωρίτερα τον Μάιο, ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Ίλια Εβλάς δήλωσε πως το Κίεβο θα μπορούσε να παραλάβει τα αεροσκάφη ήδη μετά τις 5 Μαΐου. Παραδέχθηκε επίσης ότι η ημερομηνία παράδοσης είχε ήδη "αλλάξει αρκετές φορές". Το Κίεβο επιδιώκει να αποκτήσει τα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη εδώ και αρκετό καιρό εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσής του με τη Μόσχα, η οποία εισήλθε στον τρίτο χρόνο της φέτος τον Φεβρουάριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail