Πρωθυπουργός της Δανίας: Σε ένα μήνα θα εμφανιστούν μαχητικά F-16 στην Ουκρανία

DVIDSHUB / Royal Danish Air Force F-16 Fighting Falcons
Freepen.gr - Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που προμηθεύει η Κοπεγχάγη στο Κίεβο θα εμφανιστούν στην Ουκρανία εντός ενός μηνός, δήλωσε η Δανή πρωθυπουργός Mette Frederiksen.

Ο Ουκρανός βουλευτής Oleksiy Honcharenko δήλωσε νωρίτερα ότι τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα μπορούσαν να εμφανιστούν στην Ουκρανία ήδη από τον Ιούλιο.

«Μιλώντας για τον συνασπισμό μας σχετικά με τα F-16, τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη από τη Δανία θα απογειωθούν μέσα σε ένα μήνα», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου των Σκανδιναβών πρωθυπουργών στη Στοκχόλμη όπως μεταδόθηκε από το κανάλι YouTube του σουηδικού κυβερνητικού γραφείου.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως η Ρωσία θα θεωρήσει τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που εμφανίζονται στην Ουκρανία ως φορείς πυρηνικών όπλων, ανεξάρτητα από την τροποποίησή τους, η κίνηση αυτή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ θα θεωρηθεί από τη Ρωσία σκόπιμη πρόκληση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail