Η πρώτη ομάδα Ουκρανών πιλότων ολοκληρώνει την εκπαίδευση F-16 στις ΗΠΑ

Marina Lystseva/TASS
Freepen.gr - Η πρώτη ομάδα ουκρανών πιλότων ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών F-16 αμερικανικής κατασκευής, έγραψε η εφημερίδα Politico επικαλούμενη εκπρόσωπο της αεροπορικής βάσης στην Αριζόνα, όπου οργανώθηκε η εκπαίδευση.

Δε διευκρινίστηκε ο αριθμός των πιλότων και η ημερομηνία κατά την οποία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση. Σύμφωνα με πηγές, οι πιλότοι κατευθύνονται τώρα στην Ευρώπη για να υποβληθούν σε πρόσθετη εκπαίδευση.

Η Ουκρανία αναμένει να παραλάβει πάνω από 60 μαχητικά αεροσκάφη F-16 από το Βέλγιο, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Νορβηγία.

Η υπηρεσία Τύπου της αεροπορικής βάσης της Αριζόνα δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αίτημα του TASS για σχολιασμό.

Στα τέλη Ιανουαρίου, το περιοδικό Air & Space Forces Magazine επικαλέστηκε πηγή του Πενταγώνου που ανέφερε ότι τέσσερις Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται για τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε μάχη στην αμερικανική πολιτεία της Αριζόνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail