Η Κίνα προετοιμάζεται για πόλεμο με τις ΗΠΑ πουλώντας ομόλογα της Fed και αγοράζοντας χρυσό

Photo: Openverse by Japanexperterna.se is licensed under CC BY-SA 2.0 S
Η Κίνα απορρίπτει τα κρατικά ομόλογα και αγοράζει χρυσό προετοιμαζόμενη για πόλεμο με τις ΗΠΑ

Η Κίνα ετοιμάζεται για πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο στον στρατιωτικό τομέα. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ξεφορτώνεται τα κρατικά ομόλογα της Fed και αγοράζει χρυσό, και μάλιστα κρυφά.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι ΗΠΑ ωθούν την Κίνα σε πόλεμο

Η αντι-κινεζική υστερία έχει εξαπολυθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εξουσία του Σι Τζινπίνγκ αναγνωρίστηκε ως δικτατορική και ως άμεση απειλή για την ύπαρξη της δυτικής ηγεμονίας.

Η Ουάσινγκτον κήρυξε το Πεκίνο «συνεργό του επιτιθέμενου» στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά των κινεζικών τραπεζών στο πλαίσιο αυτό. Οι αμερικανικές κυρώσεις είναι ήδη σε ισχύ κατά ορισμένων κινεζικών επιχειρήσεων που προμηθεύουν «αγαθά διπλής χρήσης» στη Ρωσία.

Η Ουάσινγκτον ισχυρίζεται επίσης ότι ο Σι υποτίθεται πως προετοιμάζει επίθεση στην Ταϊβάν. Οι ΗΠΑ δεν είναι ευχαριστημένες με:

- Την «επιθετική συμπεριφορά» της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας,
- τις «υπερβολικές» εξαγωγές φθηνών κινεζικών προϊόντων,
- την «πράσινη μετάβαση»
- την αυτοκινητοβιομηχανία,
- τις υψηλές τεχνολογίες.

Η Ουάσινγκτον λέει στο Πεκίνο ευθέως: κλείστε αυτές τις «πλεονάζουσες βιομηχανίες».

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης συνάψει σύμφωνο ασφαλείας με την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Κίνας και έχουν αναπτύξει ένα σύστημα πυραυλικής επίθεσης μεσαίου βεληνεκούς στις Φιλιππίνες που φτάνει μέχρι τις κινεζικές ακτές.

Η Κίνα προετοιμάζεται για πόλεμο

Με βάση αυτούς και άλλους αρνητικούς παράγοντες, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η Κίνα προετοιμάζεται για πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Κίνα έχει λάβει τα ακόλουθα μέτρα:

- Τον Ιούλιο του 2022 ψηφίστηκε νόμος κατά του αυτονομισμού, ο οποίος κατέστησε δυνατή την επίλυση του ζητήματος της Ταϊβάν με μη ειρηνικά μέσα,
- άλλαξε η διαδικασία κινητοποίησης για την επιστράτευση έμπειρου στρατιωτικού προσωπικού,
- αυξήθηκαν οι αμυντικές δαπάνες,
- αυξήθηκαν επίσης οι δαπάνες για την εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στον στρατό.Ο Xi ζήτησε τη δημιουργία στρατιωτικών ιατρικών πανεπιστημίων παγκόσμιας κλάσης, τονίζοντας πως θα πρέπει να επικεντρωθούν στο «πεδίο της μάχης και στα στρατεύματα».

Η Κίνα ενεργά απορρίπτει αμερικανικά κρατικά ομόλογα (Treasuries) για να αποτρέψει τη δήμευση των περιουσιακών της στοιχείων, όπως έκαναν πρόσφατα οι Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, υιοθετώντας τον αντίστοιχο εξωθεσμικό νόμο.

Ταυτόχρονα, η Λαϊκή Τράπεζα (PB) της Κίνας αγοράζει χρυσό, προκειμένου να είναι σε θέση να τον μετατρέψει σε όπλα, αν χρειαστεί.

Η Κίνα έλαβε υπόψη της την ιστορία με τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό

Τα κρατικά χαρτοφυλάκια της Κίνας μειώθηκαν από περίπου 1,1 τρισ. δολάρια το 2021 σε 775 δισ. δολάρια το 2023 και έφτασαν σε χαμηλό 14 ετών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Τον Φεβρουάριο, η Κίνα πούλησε άλλα 22,7 δισ. δολάρια σε κρατικά ομόλογα.
Οι ξένοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Κινέζων, προσελκύστηκαν από την ιδέα της αγοράς κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ για την αναχρηματοδότηση της αμερικανικής οικονομίας. Ωστόσο, τελευταία αποσύρονται από τα κρατικά ομόλογα, επειδή ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ υποφέρει μήνα με το μήνα από ένα τεράστιο έλλειμμα (2 τρισεκατομμύρια δολάρια).

Ταυτόχρονα, η απόδοση των αμερικανικών κρατικών ομολόγων συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, δεδομένου ότι η Ουάσινγκτον δαπάνησε 522 δισεκατομμύρια δολάρια για πληρωμές τόκων χρέους μόνο στα μέσα του οικονομικού έτους 2024. Αυτό είναι 35,9% περισσότερο από ό,τι την ίδια περίοδο του οικονομικού έτους 2023. Αξίζει να σημειωθεί πως το χρέος των ΗΠΑ είναι αστρονομικό - πάνω από 34 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο χρυσός ως νέο όπλο

Ο χρυσός παραμένει το μόνο περιουσιακό στοιχείο που αυξάνει την αξία του ανεξάρτητα από τις ιδιοτροπίες της Ουάσιγκτον. Αν υπάρξει πόλεμος, η Κίνα θα μετατρέψει τον χρυσό σε όπλο.

Η Εθνική Τράπεζα της Κίνας έχει προσθέσει περισσότερους από 300 τόνους χρυσού στα αποθέματά της από τον Οκτώβριο του 2022. Όπως γράφουν οι αναλυτές, η Εθνική Τράπεζα αγοράζει επίσης χρυσό κρυφά. Τα συνολικά της αποθέματα ξεπέρασαν τους 5.300 τόνους, δηλαδή πάνω από 2,5 φορές υψηλότερα από τα επίσημα στοιχεία.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι Κινέζοι δεν έχουν κανέναν στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό που να έχει πραγματική πολεμική εμπειρία. Είναι πεπεισμένοι πως ο αμερικανικός στρατός θα έχει πλεονέκτημα. Ωστόσο, η Ρωσία διαθέτει τέτοιους έμπειρους ανθρώπους, καθώς και εμπειρία εργασίας ως σύμβουλοι του PLA.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα δημιουργεί μια κατάσταση «τέλειας καταιγίδας» στις Ηνωμένες Πολιτείες με την απόρριψη κρατικών ομολόγων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail