Η Ουκρανία είχε προειδοποιηθεί για την επίθεση της Ρωσίας στο Χάρκοβο - Guardian

Sputnik/Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε την Ουκρανία πριν από τη ρωσική επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο, αλλά το Κίεβο απέτυχε να προετοιμαστεί, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα στρατεύματα της Μόσχας να σημειώσουν γρήγορα κέρδη, ανέφερε την Πέμπτη ο Guardian, επικαλούμενος πηγές.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν εκ των προτέρων την Ουκρανία για την επίθεση, σύμφωνα με μία από τις πηγές της εφημερίδας, αν και δεν είπε πόσο χρόνο είχε το Κίεβο για να προετοιμαστεί.

Ωστόσο, ο συναγερμός είχε ακολουθήσει μια δημόσια προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν το Μάρτιο, λέγοντας πως η Μόσχα θα μπορούσε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός «»cordon sanitaire» στα εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο για να προστατεύσει τους αμάχους στις ρωσικές συνοριακές περιοχές, ιδιαίτερα στο Μπέλγκοροντ, από τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς του ουκρανικού πυροβολικού και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Δεδομένου ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν επίσης αναφέρει συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή πριν από την επίθεση, «θα μπορούσε να αναμένεται πως η επίθεση θα αποκρουστεί γρήγορα», ανέφερε ο Guardian.

Ωστόσο, οι ουκρανικές αμυντικές γραμμές «ήταν λεπτές έως ανύπαρκτες» στην περιοχή του Χάρκοβο, ανέφερε η εφημερίδα. Ως αποτέλεσμα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την κατάληψη αρκετών συνοριακών οικισμών στην περιοχή του Χάρκοβο τις τελευταίες ημέρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail