Hürriyet: Οι ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας το PKK, δημιουργούν ένα «μικρό Ισραήλ» κοντά στα σύνορα με την Τουρκία

dckurd.org - Washington Kurdish Institute
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ δημιουργούν ένα «μικρό Ισραήλ» κοντά στα τουρκικά σύνορα χρησιμοποιώντας μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Συρία, ανέφερε την Πέμπτη η εφημερίδα Hürriyet.

Η εφημερίδα ανέφερε την Τετάρτη ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο είναι απαγορευμένο στην Τουρκία, σχεδιάζει να διεξάγει τοπικές εκλογές σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του στη Συρία με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

«Ενώ ο κόσμος είναι απασχολημένος με τη Γάζα και την Ουκρανία, οι ΗΠΑ θέτουν τα θεμέλια ενός “μικρού Ισραήλ” στα σύνορά μας. Το PKK θα πραγματοποιήσει τοπικές εκλογές στις 11 Ιουνίου στην περιοχή που ξεκινά από το Manbij και καταλήγει στα σύνορά μας, συμπεριλαμβανομένων των Afrin και Tel Rifat", έγραψε το δημοσίευμα.

Αναφέρεται ότι ονόματα που έχουν εγκριθεί από εκλογικό συμβούλιο που έχει συσταθεί από την KRG θα μπορούν να προταθούν ως υποψήφιοι στις εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν υπό τον έλεγχο του PKK.

«Μόνο οι τρομοκράτες που υπηρετούν στις ένοπλες μονάδες του PKK θα μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές», ανέφερε η εφημερίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail