Η Ρουμανία δε θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, λέει ο πρόεδρος Iohannis

Sistem Patriot FOTO Hepta
Freepen.gr - Η Ρουμανία δε θα στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία και θα διασφαλίσει ότι η όποια στρατιωτική βοήθεια δοθεί στο Κίεβο δε θα αφήσει τη χώρα απροετοίμαστη για επίθεση, δήλωσε ο Πρόεδρος Klaus Iohannis, γράφει η ziare.com.

Μιλώντας την Τετάρτη, ο Ρουμάνος ηγέτης είπε πως δε δέχεται «σε καμία περίπτωση η Ρουμανία να παραμείνει χωρίς αντιπυραυλική και αεράμυνα».

Ερωτηθείς πώς βλέπει την ιδέα να παραιτηθεί η Ρουμανία από μια πυροβολαρχία αεράμυνας Patriot, η προμήθεια της οποίας κοστίζει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ο επικεφαλής του κράτους είπε ότι «στο βαθμό που κάτι παραδίδεται, η Ρουμανία πρέπει να λάβει κάτι άλλο, αλλιώς δε θα γίνει τίποτα».

Πρόσθεσε πως δεν έχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας (CSAT) για να λάβει απόφαση επί του θέματος, «διότι αυτές οι συζητήσεις διεξάγονται από εκείνους που βρίσκονται στο Υπουργείο Άμυνας και χρειάζονται χρόνο».

«Δεν είναι απλό. Ας μην φανταστούμε πως εδώ μιλάμε για, δεν ξέρω, ένα τρέιλερ τριών αξόνων. Είναι πολύ περίπλοκο. Υπάρχουν συμβάσεις που έχουν γίνει μεταξύ του προμηθευτή και του δικαιούχου. Πρόκειται για πολύ περίπλοκες εγκαταστάσεις και αυτά τα πράγματα πρέπει να διευκρινιστούν πολύ καλά", πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Iohannis ρωτήθηκε επίσης αν σκέφτεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία, και η απάντησή του ήταν κατηγορηματική.

«Η Ρουμανία δε θα στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία, είναι μια απλή συζήτηση και νομίζω ότι αυτό είναι το τέλος», δήλωσε ο Iohannis.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail