Η Κίνα δεν μπορεί να αγνοηθεί - JPMorgan

pixabay / jcx516
Freepen.gr -
Η Κίνα είναι ένας σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια οικονομική σκηνή που δεν μπορεί να παραμεριστεί, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Asia Pacific, Sjoerd Leenart, στην 20ή ετήσια Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Κίνα στη Σαγκάη.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, πολλές διεθνείς εταιρείες επενδύουν στην οικονομική δύναμη παρά την επικρατούσα πολιτική ρητορική.

«Δεν μπορείτε να την αγνοήσετε, πρέπει να δραστηριοποιηθείτε εκεί, ακόμη και αν αποφασίσετε να μην δραστηριοποιηθείτε εκεί, πρέπει να καταλάβετε τι συμβαίνει», υποστήριξε ο Leenart, προσθέτοντας πως ό,τι συμβαίνει στην Κίνα «επηρεάζει κάθε κλάδο σε όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με έκθεση του CNBC, η Κίνα αντιπροσωπεύει σήμερα το 19% του ΑΕΠ και το 48% του ΑΕΠ της Ασίας σε όρους ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης.

Ο Leenart υπογράμμισε τη σημασία της Κίνας στις επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες της περιοχής, υποστηρίζοντας ότι «οι τραπεζικές δραστηριότητες στην Ασία επίσης δεν μπορούν ποτέ να είναι σε πλήρη ταχύτητα, αν δεν τρέχει η Κίνα».

Σημείωσε πως παρά την πτώση των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα πέρυσι, αυτό θα πρέπει να εξεταστεί στο ευρύτερο πλαίσιο της αύξησης των ΑΞΕ τα τελευταία 50 χρόνια. «Κάθε αγορά θα κάνει την παύση της», δήλωσε ο Leenart.

Το στέλεχος δήλωσε ότι βλέπει πολλές ευκαιρίες στην Κίνα. «Νομίζω πως [οι Κινέζοι] έχουν πολλά να πουλήσουν στον κόσμο και αυτό το προϊόν θα χρειαστεί σε όλο τον κόσμο».

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα αναπτυχθεί κατά 5,2% το 2024, σύμφωνα με τον Zhu Haibin, επικεφαλής οικονομολόγο της Κίνας στην JPMorgan. Η εκτίμηση αυτή αποτελεί ανοδική αναθεώρηση από την προηγούμενη πρόβλεψή του για ανάπτυξη 4,9%.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail