Βρετανία - Nέα έκθεση καταρρίπτει το μύθο περί οικονομικής ανάπτυξης και δημοσιονομικών οφελών της μαζικής μετανάστευσης

pixabay / mathewbrowne
Freepen.gr - Η μαζική μετανάστευση δεν έχει προσφέρει την οικονομική ανάπτυξη που ισχυρίζονταν οι διαδοχικές κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει συμβάλει στην αύξηση της πίεσης στις δημόσιες υπηρεσίες, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός μετανάστευσης της Βρετανίας, Ρόμπερτ Τζένρικ, σε έκθεση που συντάχθηκε σε συνεργασία με κορυφαία δεξαμενή σκέψης.

Η έκθεση του Κέντρου Πολιτικών Μελετών που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα προσφέρει αρκετά ευρήματα που αμφισβητούν τη δυτική φιλελεύθερη αφήγηση ότι η μαζική μετανάστευση τροφοδοτεί την οικονομική ανάπτυξη, παρέχει δημοσιονομικό όφελος και είναι μια δύναμη για το καλό των ευρωπαϊκών εθνών.

"Η κλίμακα και η σύνθεση της πρόσφατης μετανάστευσης απέτυχαν να προσφέρουν τα σημαντικά οικονομικά και δημοσιονομικά οφέλη που υπόσχονταν οι υποστηρικτές της, ενώ άσκησαν τεράστια πίεση στη στέγαση, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές", αναφέρεται.

Η μελέτη διαπίστωσε πως η καθαρή μετανάστευση ευθύνεται για το 89% της αύξησης του ελλείμματος στέγασης της Αγγλίας κατά 1,34 εκατομμύρια την τελευταία δεκαετία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειψη κατοικιών και να ωθηθούν οι τιμές των κατοικιών σε μια αναλογία ρεκόρ τιμών ακινήτων προς μισθούς.

Προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα πρέπει να χτίζει μια κατοικία κάθε πέντε λεπτά μέρα και νύχτα, μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσει τα σημερινά επίπεδα μετανάστευσης. Οι 515.000 κατοικίες που απαιτούνται κάθε χρόνο θα ισοδυναμούσαν με την προσθήκη μιας πόλης στο μέγεθος του Κάρντιφ στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο.

Σε ένα συνοδευτικό βίντεο, οι συν-συγγραφείς εξηγούν πως η σωρευτική καθαρή μετανάστευση κατά τα 25 χρόνια που προηγήθηκαν της εκλογικής νίκης του πρώην πρωθυπουργού των Εργατικών Τόνι Μπλερ το 1997 ήταν μόλις 68.000. Στα 25 χρόνια που ακολούθησαν, η σωρευτική καθαρή μετανάστευση ήταν τουλάχιστον 5,8 εκατομμύρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail