«Οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια στη Γερμανία» - Τα γερμανικά τρένα μετατρέπονται σε no-go zones

pixabay / TechLine
Freepen.gr - Τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των βίαιων περιστατικών, συμπεριλαμβανομένων των γενετήσιων επιθέσεων, στους γερμανικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς αυξήθηκε και πάλι απότομα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, γράφει η jungefreiheit.de.
 
Τα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα δείχνουν ότι υπήρξαν περίπου 8.100 βίαια εγκλήματα μέσα σε μόλις τρεις μήνες, ενώ μόνο τον Μάρτιο του 2024 σημειώθηκαν 2.800 βίαια εγκλήματα, γεγονός που αντιπροσωπεύει μια συγκλονιστική αύξηση κατά 19,7% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2023. Συνολικά, σημειώνονται 90 εγκλήματα την ημέρα στο γερμανικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ειδικότερα, τον Μάρτιο, τα σοβαρά σeξουαλικά εγκλήματα εκτοξεύτηκαν σε 213, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 37% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023.
 
Η κατάσταση επιδεινώνεται τόσο γρήγορα στη Γερμανία, ώστε η αστυνομία στρέφεται κατά της ακροαριστερής υπουργού Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ (SPD), η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στη Γερμανία, αλλά φαίνεται να επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην καταπολέμηση του πολιτικού της εχθρού, της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).
 
«Δεν πρέπει οι σιδηροδρομικοί σταθμοί να γίνονται χώροι φόβου για τις γυναίκες. Οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια στη Γερμανία. Ο κίνδυνος να πέσουμε θύμα συνεχίζει να αυξάνεται κάθε μήνα. Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει", δήλωσε στην εφημερίδα Bild ο Χάικο Τέγκετς, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της ομοσπονδιακής αστυνομικής ένωσης DPolG.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail