Οικονομολόγος Norfield: Η Ρωσία και η Κίνα οικοδομούν έναν εναλλακτικό κόσμο που αποδυναμώνει τη Δύση

RIA Novosti / Sergey Guneev
Freepen.gr - Η Ρωσία και η Κίνα συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός δίκαιου παγκόσμιου συστήματος που θα οδηγήσει σε μια αποδυναμωμένη Δύση, δήλωσε ο πρώην διευθυντής στρατηγικών εξωτερικού εμπορίου της ABN Amro Bank και υποψήφιος διδάκτωρ οικονομικών Τόνι Νόρφιλντ σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue Works του YouTube.

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι ουσιαστικά δημιουργούν έναν εναλλακτικό κόσμο. <...> Θα δημιουργήσουν ένα σύστημα όπου οι χώρες θα μπορούν να συνεργάζονται και να αντιμετωπίζουν η μία την άλλη με σεβασμό. Και αυτό, στην πραγματικότητα, σημαίνει αποδυνάμωση <...> της δύναμης της Δύσης", εξέφρασε την άποψή του ο αναλυτής.

Ο Νόρφιλντ τόνισε πως οι ενέργειες της Ρωσίας και της Κίνας δεν σημαίνουν ότι αντιλαμβάνονται τη Δύση ως εχθρό τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η οικοδόμηση ενός δίκαιου πολυπολικού κόσμου.

Ο ειδικός σημείωσε πως η Δύση αντιπαθεί εξαιρετικά την εκδοχή της παγκόσμιας τάξης που προτείνουν η Μόσχα και το Πεκίνο.

«Θα ήθελαν οπωσδήποτε να διαταράξουν τους δεσμούς μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας. Αλλά, φυσικά, δεν συνειδητοποιούν ότι όλες οι ενέργειές τους (της Δύσης) το μόνο που κάνουν είναι να φέρνουν τις δύο χώρες πιο κοντά", κατέληξε ο Νόρφιλντ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail