Pais: φάλαινες όρκα βύθισαν σκάφος στο στενό του Γιβραλτάρ εμβολίζοντάς το

υπηρεσία τύπου VNIRO
Freepen.gr - Άγνωστος αριθμός από όρκες βύθισε ένα σκάφος αφού το εμβόλισε στα μαροκινά ύδατα στα Στενά του Γιβραλτάρ, ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα Pais, επικαλούμενη πηγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μήκους 15 μέτρων σκάφος Alboran Cognac, με δύο άτομα επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με τις όρκες το πρωί της Κυριακής. Αφού ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες διάσωσης, ένα κοντινό πετρελαιοφόρο πήρε τους άνδρες στο πλοίο και το μετέφερε στο Γιβραλτάρ. Ωστόσο, τελικά βυθίστηκε.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για έναν υποπληθυσμό περίπου 15 φαλαινών όρκα με την ονομασία «Gladys». Ζουν μεταξύ του βόρειου τμήματος της Ιβηρικής Χερσονήσου και του Στενού του Γιβραλτάρ. Το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό αυτού του είδους συνέβη τον Μάιο του 2020.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail