Politico: Η Ουκρανία ζητά την άδεια των ΗΠΑ να χτυπήσει τη Ρωσία με αμερικανικά όπλα

ΑΡ Photo / ΑΙex Βabenko
Freepen.gr - Το Κίεβο, εν μέσω της προέλασης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Χάρκοβο, ασκεί πιέσεις στις ΗΠΑ για να λάβει άδεια να πλήξει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα, η Ουάσινγκτον είναι αντίθετη, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων και αναλύσεων Politico επικαλούμενος αξιωματούχους.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, Γκραντ Σαπς, παραδέχθηκε ότι το Λονδίνο έχει δώσει στο Κίεβο την άδεια να πλήξει την Κριμαία με όπλα που προμηθεύει η Βρετανία, επειδή θεωρεί πως η χερσόνησος αποτελεί μέρος της Ουκρανίας.

«Ουκρανοί αξιωματούχοι καταβάλλουν νέες προσπάθειες για να αναγκάσουν την κυβέρνηση Μπάιντεν να άρει την απαγόρευση χρήσης αμερικανικών όπλων για πλήγματα στο ρωσικό έδαφος», ανέφερε το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι αυτή η πολιτική των ΗΠΑ ήταν που τους εμπόδισε να πλήξουν ρωσικές θέσεις. Ωστόσο, δύο ανώνυμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα πως η πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν δεν έχει αλλάξει.

«Η βοήθεια προορίζεται για την άμυνα, όχι για επιθετικές επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος», δήλωσε ένας από αυτούς στην εφημερίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail