Ο Μπάιντεν επιτρέπει κρυφά στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για βαθιά πλήγματα κατά της Ρωσίας - Politico

Yuri Mikhailenko/ TASS
Freepen.gr -
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε στην κυβέρνηση του Κιέβου μυστική άδεια να χρησιμοποιήσει όπλα που προμηθεύονται οι ΗΠΑ για επιθέσεις εναντίον στόχων βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, ανέφερε η εφημερίδα Politico επικαλούμενη δικές της πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η άδεια αφορά ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με τη βορειοδυτική περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας.

«Ο πρόεδρος έδωσε πρόσφατα εντολή στην ομάδα του να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για σκοπούς ανταπόδοσης πυρών στο Χάρκοβο, ώστε η Ουκρανία να μπορεί να ανταποδώσει τα χτυπήματα στις ρωσικές δυνάμεις που τις χτυπούν ή ετοιμάζονται να τις χτυπήσουν», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγή της.

Παράλληλα, η πηγή ανέφερε πως η πολιτική της Ουάσινγκτον που απαγορεύει τη χρήση αμερικανικών όπλων για πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς στο εσωτερικό της Ρωσίας «δεν έχει αλλάξει».

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε στο TASS ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος κατά τη διάρκεια του αντιπυραυλικού πολέμου.

«Ο πρόεδρος έδωσε πρόσφατα εντολή στην ομάδα του να διασφαλίσει πως η Ουκρανία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει όπλα που προμηθεύονται οι ΗΠΑ για σκοπούς ανταπόδοσης πυρών στην περιοχή του Χάρκοβο, ώστε η Ουκρανία να μπορεί να ανταποδώσει τα χτυπήματα στις ρωσικές δυνάμεις που τους επιτίθενται ή ετοιμάζονται να τους επιτεθούν», δήλωσε ο αξιωματούχος, απαντώντας σε ερώτηση του TASS.

«Η πολιτική μας σε σχέση με την απαγόρευση της χρήσης ATACMS ή χτυπημάτων μεγάλου βεληνεκούς εντός της Ρωσίας δεν έχει αλλάξει», πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail