Μεγάλος παγκόσμιος διυλιστής θα πληρώνει για το ρωσικό πετρέλαιο σε ρούβλια - Reuters

pixabay / SatyaPrem
Freepen.gr - Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Ινδίας Reliance Industries και η ρωσική εταιρεία Rosneft υπέγραψαν μονοετές συμβόλαιο για μηνιαίες προμήθειες έως και τριών εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου που θα πληρώνονται σε ρούβλια, ανέφερε την Τρίτη το Reuters, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Reliance Industries θα αγοράσει δύο φορτία αργού πετρελαίου Urals, με δυνατότητα αγοράς άλλων τεσσάρων κάθε μήνα με έκπτωση 3 δολάρια ανά βαρέλι σε σχέση με το σημείο αναφοράς του Ντουμπάι στη Μέση Ανατολή. Ο διαχειριστής του μεγαλύτερου συγκροτήματος διύλισης στον κόσμο, που βρίσκεται στο Τζαμναγκάρ, αναμένεται επίσης να αγοράσει έως και δύο φορτία ανά μήνα αργού πετρελαίου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο με premium 1 δολάριο ανά βαρέλι σε σχέση με τις τιμές του Ντουμπάι, διευκρίνισε η πηγή.

Η πολυεθνική με έδρα το Μουμπάι έχει συμφωνήσει να πληρώσει για τις προμήθειες χρησιμοποιώντας ρωσικά ρούβλια- η ινδική HDFC Bank και η ρωσική Gazprombank θα διευκολύνουν τις συναλλαγές, ανέφεραν οι πηγές στο πρακτορείο.

Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, έχει γίνει ένας σημαντικός εισαγωγέας ρωσικού αργού πετρελαίου από τότε που οι δυτικοί αγοραστές επέλεξαν να μειώσουν τις αγορές τους ως απάντηση στις κυρώσεις που σχετίζονται με την Ουκρανία. Οι Ρώσοι εξαγωγείς άρχισαν να προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στο αργό πετρέλαιο για να προσελκύσουν νέες αγορές μετά την απώλεια των προηγούμενων εμπορικών εταίρων της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail