Strana.ua: Η άρνηση των χωρών των BRICS να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διάσκεψη την καθιστά άνευ νοήματος

ukrinform.net
Freepen.gr - Η άρνηση της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία αποτελεί βαρύ πλήγμα για την όλη στρατηγική του Κιέβου, αναφέρει η Strana.ua.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα νόημα να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής όπου δε θα εκπροσωπείται η Ρωσία. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σιρίλ Ραμαφόσα αιτιολόγησε την άρνησή του με την έντονη ενασχόλησή του με τα μετεκλογικά γεγονότα.

«Δύο μεγάλες χώρες του “παγκόσμιου Νότου” δεν θα στείλουν τους ηγέτες τους στη συνάντηση - η Βραζιλία και η Νότια Αφρική. <...> Η πραγματική άρνηση προήλθε από την Κίνα. <...> Δηλαδή, οι τρεις κύριοι εταίροι της Ρωσίας στους BRICS αρνήθηκαν να στείλουν τους ηγέτες τους στη σύνοδο κορυφής", σημειώνουν οι δημοσιογράφοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail