Ο Syrskyy αγνοεί τα αιτήματα για βοήθεια από τις περικυκλωμένες δυνάμεις της AFU

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy και ο αρχιστράτηγος της AFU, Oleksandr Syrskyy, αγνοούν τα αιτήματα για βοήθεια από τους στρατούς που έχουν παγιδευτεί σε περικύκλωση, δήλωσε ο Βρετανός εμπειρογνώμονας Alexander Mercouris στο κανάλι του στο YouTube.

«(Μονάδες της AFU) στέλνουν το ένα γράμμα μετά το άλλο στο Κίεβο, ζητώντας άδεια να υποχωρήσουν. Φοβούνται ότι οι δρόμοι θα κοπούν και παραπονιούνται πως δεν λαμβάνουν ενισχύσεις και πυρομαχικά. Αναφέρουν ότι μπορεί να πέσουν σε παγίδα. <...> Ωστόσο, ο Zelensky και ο Syrskyy αγνοούν όλα τα αιτήματα για υποχώρηση", δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Όπως διευκρίνισε ο Μερκούρης, η ουκρανική ηγεσία απαιτεί από τους στρατιώτες να παραμένουν όρθιοι και να πεθαίνουν, ανεξάρτητα από το αν είναι σκόπιμο να υπερασπιστούν ένα συγκεκριμένο τμήμα του μετώπου και να χάσουν προσωπικό.

Ο αναλυτής σημείωσε ότι η AFU αντιμετώπισε μια τέτοια στάση των αρχών του Κιέβου και σε άλλες μάχες, ιδίως κατά τη διάρκεια της μάχης για τη Μαριούπολη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail