Times: Ο βρετανικός στρατός προειδοποιήθηκε ότι τα ρωσικά drones ίσως υποκλέψουν τα δεδομένα από τα κινητά τους

RIA Novosti / Maria Marikyan
Freepen.gr - Το βρετανικό στρατιωτικό προσωπικό σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Εσθονία προειδοποιήθηκε ότι ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα έκλεβαν δεδομένα από τα τηλέφωνά τους και επιβλήθηκαν αυστηροί περιορισμοί στη χρήση του διαδικτύου και των επικοινωνιών, αναφέρουν οι Times, επικαλούμενοι πηγές.

«Οι Βρετανοί στρατιώτες προειδοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στην Εσθονία πως Ρώσοι κατάσκοποι θα μπορούσαν να υποκλέψουν “προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας αγαπημένων προσώπων” από τις συσκευές τους», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο εξοπλισμός που φέρεται να χρησιμοποιείται για μια τέτοια κυβερνοκατασκοπεία περιλαμβάνει εξελιγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης, καθώς και φορητές τηλεφωνικές κεραίες που μεταφέρονται στο έδαφος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ένας στρατιώτης στη μοίρα εναέριων επικοινωνιών του βρετανικού στρατού δήλωσε στους Times ότι αυτό που φοβάται περισσότερο ο στρατός είναι η διαρροή δεδομένων γεωγραφικού εντοπισμού καθώς και πληροφοριών από κινητά τηλέφωνα. Οι Βρετανοί έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού, όπως το να αφήνουν οι στρατιωτικοί τα τηλέφωνα στα σαλόνια κατά τη διάρκεια ασκήσεων και επιχειρήσεων.

Αναφέρεται επίσης πως οι Εσθονοί στρατιώτες υποχρεώθηκαν να πηδήξουν σε μια λίμνη κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων για να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν μαζί τους τα τηλέφωνά τους, ενώ ακολουθούν αυστηρή πολιτική απαγόρευσης των επικοινωνιών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail