Η Γερμανία σχεδιάζει να περιορίσει την εισροή ουκρανών προσφύγων - Welt

Οdd ΑΝDΕRSΕN/ΑFΡ
Freepen.gr - Η Γερμανία επιδιώκει τη δημιουργία ενός μηχανισμού καταμερισμού των μεταναστών σε όλη την ΕΕ, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τη ροή των ουκρανών προσφύγων, αναφέρει η Die Welt, επικαλούμενη εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών. Το μέσο ενημέρωσης εκτίμησε ότι ο σημαντικά υψηλότερος αριθμός Ουκρανών που κατευθύνεται προς τη Γερμανία οφείλεται εν μέρει στις γενναιόδωρες παροχές που παρέχονται στους νεοεισερχόμενους στη χώρα.

Σε άρθρο της την Παρασκευή, η Die Welt επικαλέστηκε εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών λέγοντας πως η Γερμανία «υποστηρίζει σθεναρά έναν αλληλέγγυο [μηχανισμό] κατανομής για τους πρόσφυγες και πιστεύει ότι [το ζήτημα] της δευτερογενούς μετανάστευσης εντός της ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να επιλυθεί ιδιαίτερα».

Σύμφωνα με τη Welt, η οποία επικαλείται ανάλυση που παρείχε η οικονομική υπηρεσία του γερμανικού κοινοβουλίου, το λεγόμενο «επίδομα του πολίτη» ύψους 563 ευρώ (610 δολάρια) που καταβάλλεται σε κάθε Ουκρανό πρόσφυγα μηνιαίως είναι αισθητά υψηλότερο από παρόμοιες παροχές που παρέχονται σε άλλα κράτη της ΕΕ. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό απασχόλησης μεταξύ των Ουκρανών προσφύγων στη Γερμανία ανέρχεται μόλις στο 20% - σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι στις γειτονικές χώρες - ανέφερε νωρίτερα φέτος η Deutsche Welle.

Σε περίπτωση που το Βερολίνο πετύχει τη δημιουργία ενός συστήματος ανακατανομής των προσφύγων, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα είναι υποχρεωμένα να παίρνουν πίσω τα άτομα που έχουν καταγραφεί στην επικράτειά τους και τα οποία επιχειρούν «παράνομα» να περάσουν σε άλλα κράτη του μπλοκ. Η Die Welt επικαλείται νομικό εμπειρογνώμονα, ο οποίος δήλωσε ότι υπό ορισμένες συνθήκες, οι παραβάτες, ιδίως όσοι είναι άνεργοι, θα μπορούσαν επίσης να σταλούν πίσω στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail