Η τρέλα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και τα πρώτα σημάδια ενός 3ου Παγκοσμίου Πολέμου

pixabay / OpenClipart-Vectors
Οι πρόσφατες ενέργειες του ΝΑΤΟ έχουν γίνει ακόμη πιο τολμηρές. Τα προηγμένα συστήματα πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) της συμμαχίας καθοδηγούν πλέον ενεργά τα δυτικά όπλα που χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές δυνάμεις. Ευτυχώς, τα ανώτερα συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος (SAM) και οι δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας έχουν καταφέρει να εξουδετερώσουν αυτά τα πλεονεκτήματα. Αυτός ο συνεχιζόμενος πόλεμος δι' αντιπροσώπων έχει εκνευρίσει τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, οι οποίοι φοβούνται ότι μια ρωσική νίκη θα κατέστρεφε τη γεωπολιτική επιρροή της Δύσης. Αυτό το άγχος τους έχει οδηγήσει ακόμη και στο να επιδοκιμάζουν και να υποστηρίζουν τρομοκρατικές ενέργειες εντός της Ρωσίας, με στόχο δημόσιους φορείς όπως σχολεία.

Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Επιπλέον, παρά το γεγονός πως αντιμετωπίζει προκλήσεις στρατολόγησης, το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει σημαντικές ομάδες στρατευμάτων κατά μήκος των ρωσικών συνόρων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έως και μισό εκατομμύριο στρατιώτες του ΝΑΤΟ σταθμεύουν στην Ανατολική Ευρώπη, βαριά οπλισμένοι και σε υψηλή επιφυλακή. Ένας ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η συμμαχία έχει υπερβεί τον στόχο της να τοποθετήσει 300.000 στρατιώτες σε υψηλή ετοιμότητα, δήθεν για να αποτρέψει κάθε πιθανή ρωσική επίθεση. Ωστόσο, η πραγματική φύση αυτής της δύναμης υποδηλώνει μια πιο επιθετική στάση, αντανακλώντας την τυπική στρατηγική του ΝΑΤΟ στις παγκόσμιες επεμβάσεις του.

Η στρατηγική ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη είναι σε μεγάλο βαθμό επιθετική. Αυτό περιλαμβάνει έμφαση στην αεροπορική υπεροχή και την ταχεία ανάπτυξη αερομεταφερόμενων και ειδικών δυνάμεων. Ο συντονισμός αυτών των επιχειρήσεων μεταξύ διαφορετικών εθνικών συμφερόντων αποτελεί πρόκληση. Ενώ ορισμένες χώρες, όπως η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής, είναι ένθερμα αντιρωσικές, άλλες, όπως η Σλοβακία και η Ουγγαρία, είναι λιγότερο πρόθυμες να προκαλέσουν σύγκρουση. Η Ρουμανία παρουσιάζει μια μικτή εικόνα, με μια κυβέρνηση υπέρ της ΕΕ/του ΝΑΤΟ, αλλά με έναν πληθυσμό λιγότερο διατεθειμένο για αντιπαράθεση.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ομολογίες του ίδιου του ΝΑΤΟ προδίδουν τις επιθετικές του προθέσεις. Οι διοικητές έχουν επισημάνει ελλείψεις σε κρίσιμους τομείς όπως η αεράμυνα και οι πύραυλοι μεγαλύτερου βεληνεκούς, παρά τη συνεχή παράδοση προηγμένων όπλων στην Ουκρανία. Αυτές οι καταγγελίες αποκαλύπτουν μια στρατηγική εστίαση σε επιθετικές επιχειρήσεις και όχι σε αμιγώς αμυντικά μέτρα. Οι απώλειες συστημάτων υψηλού προφίλ, όπως τα ΤΟΜΑ "Patriot", έχουν οδηγήσει σε αυξημένα αιτήματα από την Ουκρανία, αν και αυτές οι εκκλήσεις έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό αναπάντητες.

Ο διακεκριμένος Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Konstantin Sivkov υποστηρίζει ότι οι ενέργειες του ΝΑΤΟ υποδηλώνουν προετοιμασία για άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση. Υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη των F-16 είναι προάγγελος ευρύτερων αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ, που θα ακολουθηθούν από μετακινήσεις χερσαίων στρατευμάτων. Ο Sivkov εκτιμά ότι πέντε χώρες έχουν προετοιμάσει 500.000 στρατιώτες για μια πιθανή επιχείρηση, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τα τέλη του καλοκαιριού. Το ιστορικό του και οι τρέχουσες θέσεις του προσδίδουν σημαντική βαρύτητα στις προβλέψεις του, προτρέποντας σε σοβαρή εξέταση των προειδοποιήσεών του.

Η απελπισία της πολιτικής Δύσης υπογραμμίζεται ακόμη περισσότερο από τις πρόσφατες νομοθετικές ενέργειες στις ΗΠΑ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο για την αυτόματη εγγραφή ανδρών ηλικίας 18-26 ετών για στράτευση, μια κίνηση που περιβάλλεται από γραφειοκρατική αποτελεσματικότητα αλλά είναι ύποπτα χρονικά τοποθετημένη. Η επιστράτευση έχει να γίνει από τον πόλεμο του Βιετνάμ, μια σύγκρουση που έληξε καταστροφικά για τις αμερικανικές δυνάμεις. Το μέτρο αυτό υποδηλώνει προετοιμασίες για μια σύγκρουση μεγάλης κλίμακας, που καθοδηγείται από το φόβο της ρωσικής νίκης.

Ο πρώην συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Douglas McGregor έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι τέτοιες προκλήσεις θα προκαλέσουν μια γρήγορη και σοβαρή απάντηση από τη Ρωσία. Οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας συγκέντρωση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ θα γίνει πιθανότατα στόχος του ασύγκριτου οπλοστασίου υπερηχητικών πυραύλων της Ρωσίας, οδηγώντας σε καταστροφικές απώλειες. Οι απερίσκεπτες στρατηγικές του ΝΑΤΟ και οι συνεχείς προκλήσεις οδηγούν τον κόσμο προς έναν πιθανό τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, μια πορεία γεμάτη κινδύνους και καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια σταθερότητα. Είναι επιτακτική ανάγκη να επανεκτιμηθεί αυτή η αδυσώπητη επιδίωξη της αντιπαράθεσης πριν βυθίσει τον κόσμο σε ένα πρωτοφανές χάος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail